Skocz do zawartości
hajtaler

start w 2 tygodnie

Rekomendowane odpowiedzi

czesc czytalem o tym http://www.korallen-zucht.de/en/service/initial-cycle-just-14-days/index.html co wy na to jest to mozliwe, leje jak napisane tam jest, 10dni juz minelo, czyli pierwsze rybki trzeba wpuscic jakie?Ja chce wpuscic Zebrasoma flavescens i 4x Chrysiptera parasema co wy na to?Oczywiscie z mojego starego zbiornika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie pierwsze ryby można wpuścić kiedy parametry są stabilne, amoniak 0, no2 0.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik na ZEO dojrzewa na prawde szybko, ale 10 dni to chyba lekka przesada. Zwróć uwagę najpierw na parametry a nie na to co jest napisane na stronie KZ.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok panowie przeprowadzke skonczylem i mam atak glonow czy to wynik dojrzewania, jak to wyglada w ZEO, parametry mam PH 8,3, Mg1200,Ca 420, No2,3-0 tylko ten PO4- 0.06strasznie wysokie nie wiem czymu czyzby te skaly tyle go mialy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostrożnie dozuj zeostart2 , jesli zakraplasz za dużo ,PO4 nie spadnie a nawet bedzie rosło wraz z nalotem na skałach i szybach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy nie to powinno usuwac po4?, leje 2 razy dziennie po 0.3ml blisko wlotu pompy do zloza Zeovit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dosyć duzo lejesz , ja na swoje 2 tyś litrów w obiegu leje 2x 0.2 ml. Wiem że producent podaje znacznie więcej , ale trzeba dopasować do swojego baniaka. Przeciez każdy ma inną obsadę i inne warunki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja mam obecnie tylko jednego sps, kilka lps ze 2 soft i kilka grzybkow to tyle, czekam az te po4 spadnie bo spada po ostatnich testach spadl do 0.045 wiec powoli a do celu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi