Skocz do zawartości
  • 0
Sars

prosil bym o identyfikacje

Pytanie

Witam szanownych morszczakow. Sprawa dotyczy trzech stworzen ktorych nie moge zidentyfikowac. Oto one. Pierwszy co jest dla mnie dziwne nie lubi zbytnio swiatla...pompuje sie w nocy i musze przyznac jest piekny. Wiadomo lepiejo. live niz foto. Ale dobre i to. Chcialbym wiedziec co to jest. Drugie stworzonko to ...chhhmmmm mysle ze ukwial ale ... jaki ciezko powiedziec

pierwsze 3 foty to stworzonko co grasuje w nocy... a ten kolega na ostatnim zdjeciu to juz normalnie w dzien wojuje.

Moze ktos z was mial do czynienia z takimi stworzeniami?? Prosze o opinie.

trzecie stworzonko to jakis dziwny nalot na skale ...w kolorze zoltym... bardzo intensywnym... ladne to to ale ciezko mi powiedziec co to.

post-4389-0-74525600-1421444503_thumb.jpg

post-4389-0-52499400-1421444538_thumb.jpg

post-4389-0-26572900-1421444700_thumb.jpg

post-4389-0-53320700-1421444743_thumb.jpg

Edytowane przez Sars

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Na 2 ostatnich widzę aiptasie. Jak możesz to zaznacz kołkiem obszar w którym jest to 1 stworzenie bo fotki średnio słabej jakości.

Edytowane przez radiesteta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Witam szanownych morszczakow. Sprawa dotyczy trzech stworzen ktorych nie moge zidentyfikowac. Oto one. Pierwszy co jest dla mnie dziwne nie lubi zbytnio swiatla...pompuje sie w nocy i musze przyznac jest piekny. Wiadomo lepiejo. live niz foto. Ale dobre i to. Chcialbym wiedziec co to jest. Drugie stworzonko to ...chhhmmmm mysle ze ukwial ale ... jaki ciezko powiedziec

pierwsze 3 foty to stworzonko co grasuje w nocy... a ten kolega na ostatnim zdjeciu to juz normalnie w dzien wojuje.

Moze ktos z was mial do czynienia z takimi stworzeniami?? Prosze o opinie.

trzecie stworzonko to jakis dziwny nalot na skale ...w kolorze zoltym... bardzo intensywnym... ladne to to ale ciezko mi powiedziec co to.

post-4389-0-70453400-1421448650_thumb.jpg

post-4389-0-13830300-1421448653_thumb.jpg

Edytowane przez Sars

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

no ludzie pomozcie co to za stowrzonko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

no oki dobra dzieki zobaczymy co dalej z tego wyrosnie... puki co w ciagu ok tyg.urosl o 50%

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam trochę tego. Nie wiem jak się zwie. Nie jest to ani majano ani aiptasia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam trochę tego. Nie wiem jak się zwie. Nie jest to ani majano ani aiptasia

Skad wniosek że to nie majano ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Na ostatniej fotce jestem pewny ze nie majano. Majano tez mam u siebie -wszystkie fluo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam dwie sztuki tego. Nie wiem jak się nazywa ale obserwuję od 6m-cy i nic się nie dzieje. Nie jest to ani majano ani aiptasia, ktoś kiedyś pisał o tym ale nie mam pojęcia gdzie to było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Porownaj

http://pl.reeflex.net/tiere/4525_Corynactis_carnea.htm

Niefotosyntezujace ja u siebie nie dokarmiam jest w takich miejscach ze samo sobie lapie jedzonko moze w plage sie przerodzic chociaz u mnie po roku z 1 zrobily sie 4 osobbiki wiec chyba nie ma co panikowac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

no stary jestes wielki ... nooo faktycznie to to stworzonko... ogolnie nic sie nie dzieje z zwierzakiem i obasada tez nie cierpi wiec puki co zostaje... nie ruszam ...choc szkoda ze w nocy tylko sobie "rozkwita" ale i tak milo popatrzec.. dosc szybko sie dzieli lub powstaja nowe polipy .. akurat mam rozowa...troszke mniej swiatla i zaczyna sie pieknie pompowac. Jeszcze nie probowalem dokarmiac ale ogolnie ani elegant nie czepia sie jej ani inne zwierzaki... wiec nie ma tak zle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Ja msm 2 kolory jeden przezroczysty z bialymi kulkami i leciutko zielonym srodkiem jest 24h widoczne i brazowe to jest od dolu skaly w dzien pompuje sie a na noc zwija zagle :) moze twoje tez sie przestawi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

nooo zobaczymy narazie jest takie jak na poczatku i tylko przy slabym oswietleniu rozwija sobie macki.... w szepkarium ktore zostalo zalorzone przez przypadek na zywej skale tez znalazlem 2 dosc mlode osobniki. Puki co nic sie tam nie dzieje zlego...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Tez uwazam ze nie warto eksmitowac jest w miare ladny(przynajmniej te moje) maly nie sadze zeby w prawdziwa plage sie przerodzil w sumie to ja malo co wywalam z akwa nad aiptasia z panelu ktorej nie bylo widac zastanawialem sie tydzien czy ja usmiercac teraz pora na asteriny ktore maja szczescie ze wychodza tylko w nocy i z dala od korali juz 2gi tydzien mysle nad eksmisja i chyba zostaja ze mna poki co

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi