Skocz do zawartości
Koper

Pierwsze morskie, skała...?

Rekomendowane odpowiedzi

czesc, planuje założyć akwarium morskie, narazie małe 30l, pużniej zobaczymy:) mam w domu skałe taka jak ta http://olx.pl/oferta/skala-morska-CID103-ID7aK95.html, mam tego ok 10Kg wiec jak na taki zbiornik i tak zadużo, ale czy ona wogule nadaje się do akwarium morskiego? pytałem troche i tu zdania sa podzielone jden muwi że jest ok a drugi że kategorycznie nie, sam już nie wiem bedzie czy nie? dodam że mocze ja w wodzie z kranu:) i sprawdzam sobie parametry, p dwuch dniach zmian w wodzie brak: NO2 i NO3 ( takie mam testy narazie), warto startować na tym akwarium?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na forum kupisz po 20zl/25zl za kg czy warto ryzykować za pare groszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecie już o tym było,sam pisałem że mam taką od roku w akwa i 'ożyła'

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niegdzie nie znalałem opini  o tej skale wiec pytam, i nadal metlik, jeden z i przeciw:) jaki filtr do tak małego akwarium? plnuje lampe led ale na zwykłych tanich ledach, 1xbiała 15000K, 1xbiała 20000K, 3xroyal blue, 1xblue, 1xred, wszystko 3W, da to rade w tak małym zbiorniku? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przecie już o tym było,sam pisałem że mam taką od roku w akwa i 'ożyła'

cud panie,

prawie jak w kanie galilejskiej :)))

moze Ty swiecona woda baniak zalewales :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a żebyś wiedział że święconą...przy okazji wizyty duszpasterskiej ksiądz nie omieszkał ''chlapnąć'' do zbiornika  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie chyba pożałował i w moim malawi (240) nic sie nie zmieniło, mechanika znowy wyczyścić musze:) a tak waracjąc do temetu odnośnie tej diody, gdzieś wyczytałem że sie bardzo grzeje, zreszta przy wiekszej ilości słabszych 3W bedzie łatwiej regulować natężenie kolorów i da sie rozłożyć na większej powierzchni, choć dioda 3niebieskie6białe do malawiaka by sie nadała:) ps. co myslicie o zamontowaniu diód w obudowie wzmacniacza samochodowego? a kaskada jaka? jaki przepływ wystarczy, czy zwrócić uwage na wielkość?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi