ozim87 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 (edytowane) Dziś robiłem testy wody Red Sea i wyszło mi za mam:Po4=0ppmNo3=4ppmZasolenie 1.22I martwi mnie to wysokie no3, czym można albo jak zbic to? Prawdo podobnie jest to spowodowane przekarmianiem ale nie jestem pewien mam mandaryna i daje wiecej mrożonek, i wymieniłem oświetlenie z normalnej pokrywy na chińskie led, akwa to sera 130. Podmiany robię co tydzień po 15 litrow i co dwa dni dolewam ro ok1litr bo wyparowuje. Ryb mam 6szt. Edytowane 5 Styczeń 2015 przez ozim87 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 No3 - 4 to wysokie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim87 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 No3 - 4 to wysokie? To akurat wiem ale jak go zmniejszyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 A masz adsorber Po4? Jaką metodą prowadzisz zbiornik? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 Np wódką ale musisz mieć wykrywalne po4, Pellety albo siporax itp. Pytanie tylko czemu chcesz zmniejszać no3? Ja bym nic nie kombinował jest spoko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim87 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2015 A masz adsorber Po4? Nie uzywam absorbera. Jaką metodą prowadzisz zbiornik? A akwarium prowadzę co tygodniowa podmiana wody i od tygodnia wlewam jedna krople co 3 dni zeobak korallena. A od 3 miesiecy do jedzenia daje dwie krople ultra food energizer. Akwarium to sera marin 130 z 2kg siporaxu odpieniacz to hydor 135.35. A z no3 walcze od poczatku kiedy kupilem mandaryna :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Firefighter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2015 Masz SPS ze chcesz mieć zerowe NO3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim87 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2015 Nie mam ale 4ppm to chyba troche zq duzo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2015 (edytowane) Spsa takie no3 by bardzo nie przeszkadzalo. Takie zostaw jest spoko. Jak masz miekasy czy losy to nie mozesz mieć zerowych. Zarolenie czym mierzysz? Edytowane 7 Styczeń 2015 przez Mati123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2015 hehee ja mam 50 i zostawiam korale sie ompują i jest wszystko oki ale żeby 4 zbijać ??!!! pierwsze słysze pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2015 Zastanawiałem się jak zbić gdy no3 było ponad 50 podczas przeprowadzki a w akwarium było parę twardych w tym akropory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Styczeń 2015 Zastanawiałem się jak zbić gdy no3 było ponad 50 podczas przeprowadzki a w akwarium było parę twardych w tym akropory. Czym się udało?? Mam ten sam problem ale jest 25... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Styczeń 2015 Gorzałka + bakterie i odpieniek na mokro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Aro314 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2015 Witam naprawde nie ma sensu zbijac tak niskiego no3 napisz czy masz jakies problemy ze chcesz zbijac NO3 Zbijanie NO3 zacznij od co tygodniowych podmianek minimum 10% wody dodawaj bakterie i jak chcesz to vodka lub red sea no3/po4 codziennie wedlug wskazan producenta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach