Skocz do zawartości
Minus

Red Sea MAX 250

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przymierzam sie do zakupy tego gotowca jak w temacie. Czy ktos moze bawil sie solanka na tym zbiorniku chodzi mi o konkrety. Chcialbym sie dowiedziec jak oceniacie filtracje standardowa tam czy wyrabia spokojnie czy trzeba cos samemu instalowac, lampy oryginalne czy wystarczaja czy wdl Was sa za slabe. NA poczatek jezeli chodzi o obsade mysle o miekkich koralach i latwieszych rybkach typu blazenki. Prosze o Wasze opinie.

p.s Akwa nie jest nowe bylo uzywane 1.5 roku do tej pory jest tam zycie

a i czym sie kierowac jezeli juz bym pojechal na ogledziny co polecacie sprawdzic, pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seryjny sprzęt da radę, jedynie co to wywal gąbki z panela i używaj okresowo, światła masz wystarczająco pod sps, odpieniacz jak nie przesadzisz z obsadą wyrobi bez problemu. Cyrkulację musisz uzupełnić o coś w akwarium, seryjna jest trochę za słaba. Przy oględzinach zwróć uwagę na sterowanie pokrywy oraz na pompy cyrkulacyjny w panelu to wg mnie najistotniejsze elementy techniczne. W razie pytań pisz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seryjny sprzęt da radę, jedynie co to wywal gąbki z panela i używaj okresowo, światła masz wystarczająco pod sps, odpieniacz jak nie przesadzisz z obsadą wyrobi bez problemu. Cyrkulację musisz uzupełnić o coś w akwarium, seryjna jest trochę za słaba. Przy oględzinach zwróć uwagę na sterowanie pokrywy oraz na pompy cyrkulacyjny w panelu to wg mnie najistotniejsze elementy techniczne. W razie pytań pisz

Dogadalem sie ze sprzedawca :) odpieniacz wymieniony na lepszy bo srednio dawal rade i dodatkowa pompa cyrukalcyjna dorzucona od wlasciciela. Robil sam pod siebie wydaje mi sie ze gosciu sie zna ma akwa 1200l morszczaka. 

Jedyne co mnie nurtuje to negatywy na temat chlodzeni i glosnej pracy wentylatorow zastanawiam sie czy da rade je wymienic na wlasna renke na jakies inne cicheimocniejsze fany. 

5tego stycznia bedzie u mnie srzet prawdopodobnie wiec dam znac :)

DZieki enigma za odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi