Skocz do zawartości
endriu3005

Skimmer, odpieniacz

Rekomendowane odpowiedzi

Da radę, masz spory zapas mocy

no tak, tylko bardziej  chodzi mi  o firme, jest to moj pierwszy odpieniacz, czy nie wazna jest firma w tym przypadku tylko parametry ? jezeli mam jeszcze do wyboru inny

http://www.ebay.co.uk/itm/Bubble-Magus-Curve-5-Curve-7-Curve-9-Protien-Skimmer-/151525104836?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&var=&hash=item2347999cc4

ktory bylby lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie firmy są ok. O bubble magus pytaj @zielonego mintaja on używa i nie narzeka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obie firmy są ok. O bubble magus pytaj @zielonego mintaja on używa i nie narzeka

dzieki. mintaj mowil ze jest spoko, i tak jeszcze rozumiesz chcialem dopytac grzecznie, a czy jest jakas roznica ze pomka jest  w srodku lub na zewnatrz

dzieki. mintaj mowil ze jest spoko, i tak jeszcze rozumiesz chcialem dopytac grzecznie, a czy jest jakas roznica ze pomka jest  w srodku lub na zewnatrz b?   a co do bubble to mi tez bardziej sie wydaje lepszy ale gdzies czytalem ze po 8 miesiacach dostaje jakies wibracje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No różnica jest w ilości miejsca potrzebnego w sumpie, te z pompą wewnętrzną potrzebuje mniej miejsca niż takie z pompą zewnętrzną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu mówi że tak. Wiele osób pezerabiało też BK mini na pompę na zeenątrz. I pisali że pieniły lepiej.

Na pewno łatwiej się je czyści

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz mam 120kę w 200 l w obiegu. Pieni OK. Za miesiąc stawiam niecałe 400 l - będzie 200ka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi