Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Nic do Ciebie Rafał nie mam. Ale wiadomości ani na gg ,ani mailu ,ani pw tez nie- serio. Skoro Twój Grey jest ok to miałeś szczęście. Przecież nie strzele se w łep, bo pompuje elegancko. Może sie wyrobi z czasem albo pójde spać do małego pokoju :D Poza tym jest ona o połowę tańsza niż Mini Dragon więc coś za coś. Pewna grupa by stwierdziła że lepiej kupić trzy szt. OR3500 i mieć dwie w zapasie :) Mam jeszcze bardzo dużo wydatków, ale kiedyś szarpnę sie na prawdziwego Dragona, bo muszę mieć pompę zatapialną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

trafiłem na pompę Sea Evolution SE 4300 o wydajność 4300l/h która otrzymałem do testowania dzięki uprzejmości p.Przemka z ReefShop. Jest bardzo.....bardzo cicha wręcz bezgłośna i jej wydajność przy podnoszeniu 1,5m wynosi 2000L. Reasumując moim zdaniem jest to aktualnie najlepsza pompa na rynku za przyzwoite pieniądze

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4300 to jest wartość na 0 poziomie...wiec 2000 na 1.5m nie wyglada aż tak żle....testowałem GD 4750 to przy 1.5 miał około 1200l/h.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ciekawe jak z jakością - bo cena to widzę, że bardzo przyzwoita

jeśli faktycznie jest super cicha to sam będę musiał się zastanowić nad nią do nowego baniaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi