jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Nic do Ciebie Rafał nie mam. Ale wiadomości ani na gg ,ani mailu ,ani pw tez nie- serio. Skoro Twój Grey jest ok to miałeś szczęście. Przecież nie strzele se w łep, bo pompuje elegancko. Może sie wyrobi z czasem albo pójde spać do małego pokoju Poza tym jest ona o połowę tańsza niż Mini Dragon więc coś za coś. Pewna grupa by stwierdziła że lepiej kupić trzy szt. OR3500 i mieć dwie w zapasie Mam jeszcze bardzo dużo wydatków, ale kiedyś szarpnę sie na prawdziwego Dragona, bo muszę mieć pompę zatapialną. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2009 trafiłem na pompę Sea Evolution SE 4300 o wydajność 4300l/h która otrzymałem do testowania dzięki uprzejmości p.Przemka z ReefShop. Jest bardzo.....bardzo cicha wręcz bezgłośna i jej wydajność przy podnoszeniu 1,5m wynosi 2000L. Reasumując moim zdaniem jest to aktualnie najlepsza pompa na rynku za przyzwoite pieniądze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2009 moze cicha ale tez troszke słaba 1,5m i strata 2300l/h Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Kwiecień 2009 4300 to jest wartość na 0 poziomie...wiec 2000 na 1.5m nie wyglada aż tak żle....testowałem GD 4750 to przy 1.5 miał około 1200l/h..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2009 ciekawe jak z jakością - bo cena to widzę, że bardzo przyzwoita jeśli faktycznie jest super cicha to sam będę musiał się zastanowić nad nią do nowego baniaka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach