miras 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 jaka pompa obiegowa jest dobra do sypialni akwarium 450l sump 200 bo nie wiem co wybrac cos cichego aqua bee, aqua medic or, eheim? ile litrow na h. najlepij? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 Wydajność 3 / 8 x pojemność zbiornika na godzine. Bardzo ciche sa red dragony ,ale niestety drogie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszd 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 Co do Aquabee to chyba model 5000l/h w swoich 420l taki posiadam. Ma jedną wadę jest...bardzo glośny także do sypialni nie polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 Polecam red dragon 4500 cicha, mały pobór mocy i spokój na wiele lat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 a co z eheim ponoc tez jest dobra pompa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 mozecie podac jakiegos linka do pompy RED DRAGON ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2009 www.thcskiba.com a dokładnie http://www.thcskiba.com/sklep/index.php?cPath=28_69_82&osCsid=b5f6bc464815f61bae45dc0073e26669 a tu producent http://www.english.royal-exclusiv.de/red-dragon.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miras 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2009 dzięki wielkie dopiero zaczynam z solniczką i nie miałem zielonego pojęcia co kupić ale czytając wypowiedzi innych troszkę się przyuczyłem mam tylko jeszcze pytanie czy cztery t5 80wat wystarczą do akwarium 450l? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2009 Do miękkich powinno wystarczyć, ale jeśli myślisz o koralowcach twardych to musisz dołożyć jeszcze co najmniej dwie t5 80wat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Te red dragony co podał Efendi, to i owszem. Ale broń Boże te pseudo dragony "grey' czy jakos tak. Totalna porażka jeśli chodzi o głośność. Mam teraz w pokoju buczenie wiejskiego transformatora lub Trafo. Żałuję że nie kupiłem Delteca za pare groszy więcej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Oj tak...co się tyczy pomp Grey Dragon to zgadzam się z przedmówcą...totalna porażka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 To dość dziwne, bo słyszałem, że to te same pompy co oryginalne RD, tyle, że bez znaczków itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Te red dragony co podał Efendi, to i owszem. Ale broń Boże te pseudo dragony "grey' czy jakos tak. Totalna porażka jeśli chodzi o głośność. Mam teraz w pokoju buczenie wiejskiego transformatora lub Trafo. Żałuję że nie kupiłem Delteca za pare groszy więcej. A jaki masz model ? jesli mały 3500 , 4700 to faktycznie ale duże modele powyzej 6000 to to sa te same motory co RD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Efendi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Pompy Grey Dragon i Red Dragon mają wspólne tylko nazwy i obudowy ....reszta czyli śrdek jest zupełnie inny...cały komfort pracy znajduje się w srodku (łożyska..ośka itd) a w grey dragonie system pompowanie jest taki sam jak w pompach AB, New Jet, AM itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszd 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 A używa ktoś mini Red Dragon ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Zadałem pytanie sprzedawcy, ale niestety nie odpisał, pewnie wie że to kicha a niestety nie wywale pompy za 800 stów na śmietnik i nie kupie nowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Jaro sprawdz skrzynke i gg odpisalem na emaila i dodatkowo na gg i to wczoraj wiec nie wypisuj glupot ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2009 Co do samych pomp to jest ta sama fabryka ktora produkuje pompy ktore zaklada Royal ATB i jeszcze kilka innych firm Niestety w 3 najmniejszych zostalo zmienione lozyskowanie wyrzucono ceramiczne panewki i zastapione je gumowymi i dolozono tylko ceramiczne slizgi co jak widac nie wyszlo na dobre Dlatego tez wywalilem je juz ze sklepu aby nie bylo takiej sytuacji jak teraz Wszystkie modele od 6000 sa lozyskowane po staremu Jak na ta chwile tylko Efendi mial problem i Jarex z glosna praca nikt po za nimi wiecej tego nie zglaszal i mam nadzieje ze tak zostanie Sam mam osobiscie taka zalozona i jak ktos mi powie ze ja slychac to stawiam kaste "wodki" Tyle ze na bank mam inne lozyskowanie bo sprawdzilem z ciekawosci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach