pawlo123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2014 Witam, mam pytanie co do chłodziarki. Jaką mogę kupić do akwarium 240-300 litrów. Chodzi mi o to, żebyobniżyć temperaturę do około 5-10 stopni. Defakto nie chodzi mi o chłodziarkę do akwarium morskiego, lecz biotopu polskiego. Taka temperatura będzie obniżana tylko podczas pory zimowej. Czym mam się kierować kupując chłodziarkę? Pytam się tu na forum ponieważ na pewno macie odpowiednią wiedzę na ten temat. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2014 Pobór mocy, hałas, jaka wydajność w stosunku do temperatury otoczenia a później cena Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 To jaką proponujecie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 (edytowane) Jaką temperaturę masz w zimie w domu? Edytowane 9 Grudzień 2014 przez enigma17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 W pokoju gdzię będą stały akwaria będe starał się trzymać temperaturę w zime i w lato ok 24 stopni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Obniżenie do 5st to dużo przy 24st w domu http://coralhouse.pl/Chlodzenie-grzanie/Aqua-Medic-Titan-2000 Ten model wydaje się być rozsądny do Twoich wymagań. I jeszcze jedno, te akwaria będą ze zwykłej szyby? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Ten model wydaje się być rozsądny do Twoich wymagań. Za droga. Koszt który chce przeznaczyć na chłodziarkę to max. 1500 zł. Akwarium ze zwykłej szyby. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Ja nie napisałem, że jest tania. Chcesz schłodzić wodę o 20 stopni, a to dużo i potrzebujesz mocnej chłodziarki. Wątpię abyś znalazł coś w tej cenie. Co do szyby to zwykłe szkło będzie się tak pocić, że przrmyśl to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawlo123 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Dziękuję za odpowiedź. Wiedziałem o poceniu szyb - nie przeszkadza mi to w sumie. Ale jednak ze względu na cene, będe musiał troche naciągnąć zimowanie biotopu polskiego. Może jakaś chłodziarka, która by zbiła temperaturę żeby w akwarium było 15 stopni? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Musisz szukać czegoś w klasie wydajności AM Titan 500, schłodzi 250L o 10st w odniesieniu do temperatury otoczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gaber 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Grudzień 2014 http://allegro.pl/chlodziarka-teco-tr-20-i4853192592.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Marzec 2015 Podloncze sie do tematu.Posiadam akwarium 150l tem25 w lecie w mieszkaniu 30c. Akwarium założyłem w październiku wiec niewiem jaka będzie temp wody w lecie, pytanie kupic chłodziarkę czy poradzę sobie? Mam na oku Teco model tk1000 za 500zl.Prosze o poradę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Marzec 2015 Jeśli nie pomyliłeś symbolu chłodziarki i jest sprawna to cena jest naprawdę okazyjna! Co prawda chłodziarka jest przeznaczona do większych zbiorników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2015 Tak wiem,tylko chodzi mi oto czy kupic do takiego małego akwarium chłodziarkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lebcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2015 @Akus - Ja mam 470 w obiegu i w lecie daję radę schłodzić akwarium do 26stopni przy pomocy 4 komputerowych wentylatorów 12 cm. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Akus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2015 Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach