Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich . Jedno pytanie . Którą lapme lepiej oceniacie -ZETLIGHT czy MAXSPECT ??? . Dziekuje za zainteresowanie tematem .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

200 litrów . sps , lps . głównie chodzi mi oto która ma ładniejszą barwe . wykonanie . itd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozpatrujesz tylko tych dwóch producentów, czy bierzesz pod uwagę coś innego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no akurat te dwa wiem gdzie są w sprzedaży . cena podobna . ok 1700 zl .ja do tej pory oświetlam hinczykiem 140 w . i tak się zastanawiam czy tamte lampy będą miały ladniejszą barwe od mojej czy nie . ja mam biale,niebieskie , royal , czerwone , zielone , uv . dwa kanaly . a i tak wydaje mi się ten kolor bardziej do akwarystyki słodkowodnej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedynie przyciemnianie ręczne dwóch kanałów -niebieskie razem z uv a drugi kanal cala reszta .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz takie sterowanie, to ja bym chyba odpuścił. Jak nie masz specjalnych wymagań to nie ma sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli musiałbym wybierać między Zet a Max to wybrałbym tą drugą. Pamiętaj tylko, że z doświetleniem boków będzie kiepsko. 160W Razor nie jest w stanie ogarnąć 90 cm baniak a bez soczewek to już wcale. Generalnie do SPS/LPS to będzie licha raczej lampa i na dłuższą metę bez T5 się nie obejdzie a więc już tracisz ten piękny jej wygląd :) Razor do rośliniarka tak pod korale sam jeden to troszkę licho. Podaj wymiar baniaka. Generalnie pod ledami barwa korali będzie ładna a nasycenie kolorów będzie bardzo przyjemne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

RAZOR 160W da radę do 80 cm. Weź pod uwagę możliwość dołożenia 2x39W (T5) i/lub 3x soczewek 120st. Możesz też użyć 2 modułów MAZARRA-P lub jednego "Kisiela" 360. Przy tym ostatnim idealnie nie będzie ale widok cieni i blików będzie niesamowity.

Edytowane przez Prospero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi