radekbielsko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2014 Witam, ma ktoś może pojęcie czym różni się jeden od drugiego, nie chodzi mi o cenę ani kolor czy też rozmiar , raczej o tłumienie drgań pompy, mam ten do destylatorów i odcinek 30 cm niestety przenosi je na instalację, może ten droższy jest bardziej elastyczny, może ktoś z was już to przerobił. Nie wiem czy warto go zmieniać, czy dale walczyć z instal.Dzięki Pozdrawiam1. http://allegro.pl/waz-wezyk-silikonowy-do-destylatorow-20-26mm-i4768554903.html 2. http://allegro.pl/waz-silikonowy-do-pomp-obiegowych-i4842385042.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2014 Ja mam taki z castoramy przezroczysty zbrojony i dobrze tlumi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekbielsko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2014 Te w castoramie są igielitowe, twardsze od tych do destylatorów, ale nie wiem czy te niebieskie (niby że specjalne do pomp) są miększe , elastyczniejsze od tych do destylatorów. Mam tunze silence 1073.04, w samej wodzie bez instalacji jest praktycznie niesłyszalna ale jak tylko podłącze reszte orkiestry to .....Czuć wibracje na instalacji i nie wiem czy ten niebieski coś tu poprawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2014 Na niebieskim będzie to samo. Tego od destylatorów kiedyś używałem i mimo że jest bardzo elastyczny i tak zawsze jakieś drgania przenosi. Może gdy zastosujesz dłuższy odcinek będzie lepiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekbielsko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2014 Dzięki za zainteresowanie, o sukcesach będę meldował. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zagiel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 Wąż silikonowy on jest miękki i daje radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Stani 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Grudzień 2014 (edytowane) Uzywaj tylko silikonowe i oczywiscie, im dluzszy odcinek tym mniej drgan przekaze dalej. Kiedys mialem kontakt z odpieniaczem, w ktorym waz doprowadzajacy powietrze byl silikonowy i do tego mial scianke chyba 2,5mm gruba, zeby wygluszyc nawet szum powietrza w samym wezu. Waz z Castorami moze "dobrze" tlumic tylko przez krotki okres. Potem twardnieje "na kamien". Edytowane 18 Grudzień 2014 przez Stani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach