lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2014 Witam Kolegów . Bardzo proszę o podpowiedz . Dokłanie 14.11.2014 musiałem przełozyc całe zycie do większego akwarium - stare ciekło . Mam w tej chwili 150 litrów wody , około 15 kilo starej skaly , 10 kilo nowej , 10 kilo starego i 10 kilo nowego piasku . Od samego początku kilka ryb i korali - niebyło innego wyjścia . Niebęde ukrywal ze zbyt ładnie to niewygląda . W panelu odpieniacz , świeży węgiel , rowe , glony spaghetti . Niestety na piasku pojawiły się bordowe plamy -dodatkowo produkujące pęcherzyki tlenu .Niektóre korale poskładane ale większość ładnie się rozwija .. Moje pytanie : czy podmieniać wode raz w tygodniu , czy dozować bakterie jak dotychczas .czy dozować abcm . ballinga .Czy może nic nieruszac az akwarium samo dojdzie do siebie - jeśli oczywiście dojdzie . Dziekuje za pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2014 Ja bym poza bakteriami na razie nie dawał nic, będziesz miał małe dojrzewanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lysy2311 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2014 A sama podmiana wody ??? A i jeszcze jedno ??? . Dodawac sam ULTRA MARINE BAKTO BLEND ?? Czy mogę go mieszac razem z BIODIGEST ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Grudzień 2014 Możesz, pomieszasz większą ilość bakterii Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zagiel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2014 kup rozgwiazdę piaskową super zamiata dno więc pozbędziesz się niepotrzebnych plam to są glony ale dzięki temu że miesza piasek ich nie ma:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach