Skocz do zawartości
lysy2311

Zmiana akwarium

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów . Bardzo proszę o podpowiedz . Dokłanie 14.11.2014 musiałem przełozyc całe zycie do większego akwarium - stare ciekło . Mam w tej chwili 150 litrów wody , około 15 kilo starej skaly , 10 kilo nowej , 10 kilo starego i 10 kilo nowego piasku . Od samego początku kilka ryb i korali - niebyło innego wyjścia . Niebęde ukrywal ze zbyt ładnie to niewygląda . W panelu odpieniacz , świeży węgiel , rowe , glony spaghetti . Niestety na piasku pojawiły się bordowe plamy -dodatkowo produkujące pęcherzyki  tlenu .Niektóre korale poskładane ale większość ładnie się rozwija .. Moje pytanie : czy podmieniać wode raz w tygodniu , czy dozować bakterie jak dotychczas .czy dozować abcm . ballinga .Czy może nic nieruszac az akwarium samo dojdzie do siebie - jeśli oczywiście dojdzie . Dziekuje za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym poza bakteriami na razie nie dawał nic, będziesz miał małe dojrzewanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A sama podmiana wody ???

A i jeszcze jedno ??? . Dodawac sam ULTRA MARINE BAKTO BLEND ?? Czy mogę go mieszac razem z BIODIGEST ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kup rozgwiazdę piaskową super zamiata dno więc pozbędziesz się niepotrzebnych plam to są glony ale dzięki temu że miesza piasek ich nie ma:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi