adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 Witam Panowie i Panie mam pytanie dotyczace tych świetlówek a mianowicie chodzi mi o to,że po wyłączeniu oświetlenia a dokładniej lampy (AM OL 2*150+2*54 T5) na końcówkach tych świetlówek zauważyłem jak by takie lekkie żażenie ,jak by sie lekko świeciły i zastanawiam się czym jest to spowodowane i czy ktoś z szanownego grona miał taki przypadek,dodam jeszcze że świetlówki są nowe kilka razy odpalane i pierwszy raz mi się takie coś przytrafiło. Za odpowiedź dziękuje i pozdrawiam.Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 U mnie jest podobnie przy takiej samej lampie, było tak od początku użytkowania lampy,ale coś tam się żaży tylko ok 1-1,5godz po zgaszeniu swiatła potem zanika a u Ciebie zanika czy nie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adrian28 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 Witam też zanika ale czym jest to spowodowane ze się tak dzieje to już nie mam pojęcia i dlatego pytam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 Myśle że możliwości są dwie ,albo dopływa prąd o niskim napięciu i ciepła t5 jeszcze świeci, albo świecą ciepłe żarniki ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 Prawdopodobnie wykorzystuje napiecie z naładowanych kondesatorów lub może jest niepoprawnie podłaczona, Spróbuj obrócić wtyczke od lampy może to coś pomoże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 U mnie obrócenie nie pomaga, może dlatego że w bruxelii jest napięcie międzyfazowe,na obu biegunach mamy napięcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 robi , w Twoim wypadku ciezko cos powiedziec , nie mam zielonego pojecia o sieci IT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach