thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2009 Jak w temacie wykonanie DIY wirnika igielkowego do pompy MJ1000 Ale dla kazdej pozostalej tez idzie go dopasowac trzeba tylko dobrac odpowiednia dlugosc igielek :good: Prosze nie pytac czy wykonam taki dla kogos niestety z moja obecna sytuacja i choroba nie ma szans ewentualnie moge dostarczyc polproduktu aby taki wirnik samemu wykonac Ja zrobilem go tylko za pomoca malej wiertarki stolowej :good:i nozyka do tapet Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2009 Tu fota oryginalu od MCE300 Delteca za jedyne 19,50 euro Koszt wykonania DIY to 2 zl plus stracony nasz czas ale tego nikt przeciez nie liczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2009 piekne piekne, daj znac cosik w kwestii tych pol produktów :-) chetnie sobie zrobie kilka :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2009 Polprodukt tutaj http://www.thcskiba.com/sklep/product_info.php?products_id=719&osCsid=d357542f5fb8cbfb5fc60e632f07ae24 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Marzec 2009 skiba, to to czasami jestes po prostu genialny :-) to ja ide zamawiac :-) ttylko spisze wszystko co od ciebie potrzebuje :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Marzec 2009 Rafal Ty to jestes geniuszem!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Kwiecień 2009 Thcskiba, jaka mogła by być optymalna wysokość i średnica rury zewnętrznej odpieniacza DIY wzorowanym na budowie AP 600(aż do lustra wody w sumpie) używając pompę MJ1000 z przerobionym wirnikiem na igiełkę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2009 Trudno mi na ta chwile powiedziec ale w czwartek bede sprawdzal ta pompke MJ1000 plus wirnik bioball z rura glowna 90mm i reakcyjna 50mm Podziele sie wiadomosciami jak juz sprawdze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2009 powinno byc dobrze rura reakcyjna 50mm sprawdza się przy podobnych wydajnościach jakie ma deltec czyli 130-160l/h powietrza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nikel 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2009 Powiedzcie, jakie średnice powinna mieć zwężka wenturiego do zasysania powietrza pod tą pompę MJ 1000? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Kwiecień 2009 musisz kombinować możesz zacząć w granicach 7-8 mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Maj 2009 I jak po testach? Ile da sie wyciagnac z tego MJ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2009 dorwałem dziś natchnienie, zmajstrowałem taki wirnik i połaczyłem go z pompą AquaBee UP 2000 która mi zbędna była... hula jak złoto:) Miałem odpieniek BEAST 400 z orginalną pompką i ja wywaliłem, a w jej miejsce dałem moją produkcje... AB DIY lepiej pieni i jest o niebo cichsza:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2009 a jak przyklejasz potem ten wirnik? no i drugie pytanie, jak przyklejic ( czym ) plastikowa koncówke do magnetyczengo walca wirnika? Odklejila mi sie w MJ 1000 i nie wiem czym to skleic, akryfix, cyjanopan i inne takie trzymaja nie trwale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Czerwiec 2009 jeśli to mnie pytasz, to odpowiadam:) przygladnij sie tej fotce: http://aqua-reef.pl/forum/attachment.php?attachmentid=1740&d=1244312417 zodaczysz ze na spodzie zostawiłem część łopatek starego wirnika AB (ok 1mm)... większa powierzchnia do przyklejenia, więc i nic się nie odkleja:) Przykleiłem "kropelką" i trzyma się pięknie (przed chwilą rozmontowałem, żeby sprawdzić czy wsio ok) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Czerwiec 2009 to to jest jasne - kropelka, ale ja pytam o co innego mi oderwal sie plastik od magnesu i to musze ze soba sklejać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Nemezis 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Czerwiec 2009 smithpl zadałeś dwa pytania i dominik na jedno Ci odpowiedział,wiec po co piszesz "ale ja pytam o co innego"? Chyba po imprezce jesteś Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach