Skocz do zawartości
Gość

ZEO pragram komputerowy

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Witam

Czy jest może jakiś programik komputerowy przypominający co i kiedy dozować? Kiedy wymienić złoże i tak dalej?

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

polecam AquaCenter darmowy i dobry tylko musisz patrzyc codziennie i sam wpisywac kiedy lac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy nadal ktos posiada ten program wiem ze to bylo bardzo dawno temu poruszone ale jestem zainteresowany linkiem dziekuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ale znalazlem same kalkulatory niemieckie do bellinga

zreszta nie działa :( nic sie nie dzieje sam cos sobie napisze jakis programik

dzieki

Edytowane przez ipe2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak nie dziala, sciagnij program i odpal, dziala super, bardzo rozbudowany program z wieloma funkcjami i do tego w pelni darmowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wam ten program? Prepraty zeo wystarczy podawać sporadycznie. Regularnie podajemy tylko jeden preparat zeostart.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wam ten program? Prepraty zeo wystarczy podawać sporadycznie. Regularnie podajemy tylko jeden preparat zeostart.

Andrzej. Po czym poznajesz ze przyszedł czas na następna porcje zeo? Ja chyba z czymś przesadzilem. W ostatnie dwa tygodnie cztery SPS korale zaczęły mi umierać od spodu. Czy wiesz czym to może być spowodowane. Ca 420, Mag. 1640 ( może temu),Kh. 7,zasolenie 35

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, kamyki wymieniamy co 4-6 tyg i to widać po koralach bo ciemnieją.

Magnez masz zdecydowanie za duży , to powoduje stres u korali i zaburzenie przyswajalności Ca , które rośnie. Jednak to nie jest przyczyną utraty tkanki od spodu. Przyczyn może być kilka i trzeba znaleśc przyczynę być może No3 zeszło do zera, za duża ilość bakteri, za mała cyrkulacja , za słabe światło , zachwianie mikrobiologii czy obecność pasozytów. To juz muszisz sam rozgryść.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Marcin, kamyki wymieniamy co 4-6 tyg i to widać po koralach bo ciemnieją.

Magnez masz zdecydowanie za duży , to powoduje stres u korali i zaburzenie przyswajalności Ca , które rośnie. Jednak to nie jest przyczyną utraty tkanki od spodu. Przyczyn może być kilka i trzeba znaleśc przyczynę być może No3 zeszło do zera, za duża ilość bakteri, za mała cyrkulacja , za słabe światło , zachwianie mikrobiologii czy obecność pasozytów. To juz muszisz sam rozgryść.

pozdrawiam

dzieki Andrzej za pomoc

Co myslisz o bio pallets? Czy warte sa zamiany z kamykami?CZy moze wiesz jak moge zbic Mg. ?Jakiej bakteri moge miec za duzo?A pasozyty to mam na pewno. So to RED BUGS .Zamowilem juz tabletki ktore maja pomoc.

INTERCEPTOR

http://www.melevsreef.com/redbugs.html

dzieki za porady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi