Skocz do zawartości
brdow20009

Moja Pierwsza 30l Solniczka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przyszedł czas i na mnie aby mieć; solniczkę Teraz przedstawiam wam moje akwarium dzięki wam one stoi gdyż to od was się sporo już nauczyłem jeszcze raz dziękuje za pomoc.

Akwarium: Aquael 30L
Oświetlenie: 3x11W Aquael
Filtracja:    FZN_3
Żywa skała:    około 4kg
Suchy piasek:  około 3kg

Akwarium zostało zalane 06.10.2014r Na start dostałem wodę 20l z działającego zbiornika do kaskady dodałem węgiel aktywni 30ml nie wiem czy nie dałem za mało parametry nie mierzyłem jak na razie. Mile widziane podpowiedzi i nie tylko ).gif

PRFOdO.jpg
4hDKSD.jpg
StMsdM.jpg
x3vZkW.jpg
mxDqmI.jpg
E2rZ1g.jpg
V3COfn.jpg
DhgRqz.jpg
KwxYS7.jpg
txqJPL.jpg
9Y4Uwi.jpg
mFJ8Xt.jpg
Wuyeym.jpg
UQEZEW.jpg
An45td.jpg

Dodałem większe fotki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chciałem wam powiedzieć prawdę  akwarium nie jest moje tylko mojej żony jak wiecie moja żona choruje poważnie bo ma anemia fanconiego czeka na przeszczep szpiku kostnego już 14lat i teraz jej się choroba następna władowała ma raka trzustki dokładnie ma wyciętą trzustkę , dwunastnicę i pół żołądka ma przeżuty na wątrobę i jelito grube , morskie akwarium to było jej marzenie i jej marzenie spełniłem.Sami widzicie akwarium jest puste jeśli ktoś by miał jakieś korale czy jakieś ryby do wydania  to proszę napisać do mnie chętnie przyjmę i żona będzie zadowolona.

Spełniam jej marzenie dla czego dla tego że nie wiadomo ile przeżyje żona już bierze morfinę gdyż ją wszystko boli od Poniedziałku idzie na chemię a nie wiadomo czy tą chemie przeżyje.Za każdą waszą pomoc serdecznie dziękuje i Pozdrowienia dla was wszystkich od Żony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz do mnie na prive. W poniedzialek tak abym nie zapomniał w natłoku pracy. Wyślę Ci jakieś korale.

W ogóle jak ktoś chętny na miekasy w rozmiarze s to piszcie na Prive. Pod koniec miesiąca likwiduje jeden zbiornik.

Edytowane przez FoxRacing

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj mija 14dni od zalania solanki i zaczeły się okrzemki. Wieczorem jak się swieci światło niebieskie to nawet fajnie to wygląda ale jak już się pali światełko w dzień to już nie fajnie to wygląda B) .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam dawno tutaj nic nie pisałem gdyż nie mam zbytnio czzasu ale teraz parę słów o baniaku.

.

Co do baniaka to za bardzo jest zielone wink.png ale to bardzo było jest zielone co widać na zdjęciach. Zastanawiałem się czy już czasami nie kupić jakieś ekipy czyszczącej ale się boje gdyż nie mierzyłem parametrów bo nie miałem zbytnio czasu żeby podjechać i kupić testy.

Teraz fotki. Te fotki były robione wcześniej .

ec1daad747377cf9med.jpg
c2e130714f4ac1b0med.jpg
aa2e95ce9ee4e176med.jpg
2ffd990aba919a18med.jpg
c9e87af3622bf7e9med.jpg
bd5ba8c7d46150e8med.jpg

Teraz zrobiłem fotki świeże i akwarium wygląda tak.

3ee5119ed741eef7med.jpg

Do akwarium doszedł ślimak zasolenie jest 1,024 zobaczymy jak to dalej będzie , zastanawiałem się czy czasami nie kupić błazenka do akwarium gdyż akwarium jest pustę jedynie ten ślimaczek jest ale go mało co widać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do baniaka doszła dzisiaj Xenia i cladiella. Dałem je do akwarium i ładnie się napompowały tylko Xenia gdzieś taka opadła się zrobiła. Co do zielonych glonów znikają. Wszystkie korale dostałem od Pana Mark112
Jeszcze raz dziękuje mu za przywiezienie je do Częstochowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie rozstawione skalki, wstaw jakies zdjecie jak teraz wyglada z koralami. Sam powoli startuje z solniczka wiec bede zagladal. Pozdrawiam!

Edytowane przez mareczek232

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie rozstawione skalki, wstaw jakies zdjecie jak teraz wyglada z koralami. Sam powoli startuje z solniczka wiec bede zagladal. Pozdrawiam!

Fotki dam jutro gdyż teraz nie mam zbytnio czasu ale na pewno dam jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi