Skocz do zawartości
radiesteta

Chemiclean skuteczność

Rekomendowane odpowiedzi

Po kilku miesiacach innych metod sięgnąłem po ostateczność - Chemiclean. Preparat zastosowany był prawidłową dawką na 375 litrów wody odjąłem ok 30 kg na skałę, sumpa brak - jest w trakcie tworzenia wiec powinno być niecałe 350 litrów. Rozpuściłem zatem 9 czubatych miareczek w wodzie małym pojemniczku wody z akwarium i dobrze rozmieszałem. Uruchomiłem kostkę napowietrzającą. 2 doba mija a moje cyjano niczyje.  Mają te kuracje kompletnie w nosie. Robie podmianę wody i powtórzę ale jestem w szoku ze absolutnie nie zareagowały. Sam preparat kupowany był kilka tygodni temu w eRybce wiec nie był zleżały po terminie itp. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie robiłeś jeszcze podmiany to jej nie rób, 

I pokaż zdjęcie , przeważnie chemiclean działa na 3-4 dzień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie robiłeś jeszcze podmiany to jej nie rób, 

I pokaż zdjęcie , przeważnie chemiclean działa na 3-4 dzień.

Aha nie wiedzialem.W instrukcji jest by po 48h podmiane zrobic wczoraj wode filtrowalem ale jeszcze jej nie solilem i nie podmienilem.Odczekam zatem jeszcze 2 dni z podmiana a wieczorem wstawie fotki. Rano zauwazylem zmainy.Na bocznej sciance dziadostwo zbielalo i wyglada jak glony wapienne.Moze do jutra reszcie mina zblednie.Jak nie to jutro planuje podmiane wody i od pojutrza 2 dawka.

Edytowane przez radiesteta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak na polu bitwy? Wygrałeś?

Nie bardzo, bo prawdopodobnie pomyliłem przeciwnika. To chyba jednak nie cyjano ale wapienne mi się plenią.

http://blog.reefmania.pl/glony-wapienne-skrobac-czy-zostawic-3574

Nie widziałem, że wapienne tez bywają różowe.

W poniedziałek kupuję Mespilię i zobaczymy czy zaczną znikać. Możliwe tez że mam i to i to ale chwilowo bardziej drażnia mnie różowe wapniaki. .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale w takim bądź razie w czym Ci te wapniaki przeszkadzają, że chcesz się ich pozbyć? Możesz jakieś zdjęcie wstawić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ale w takim bądź razie w czym Ci te wapniaki przeszkadzają, że chcesz się ich pozbyć? Możesz jakieś zdjęcie wstawić?

Wstawię w niedziele wieczorem lub w poniedziałek. Nie dodają urody zarówno pokrywając ściany zbiornika a także żywą skałę. Może poza jeżem jest jakiś inny sposób walki z tym ? Nie skomplementuję niczego i sól ostatnio zwykła IO.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi