Skocz do zawartości
chester26

co wbrać na początek: RED SEA MAX130C v AQUA MEDIC CUBICUS

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek witam wszystkich forumowiczów.

Akwarystką Morską interesuje się od jakiegoś czasu... I nadszedł ten moment żeby wreście założyć swoją solankę!!! icon_smile.gif

Po przemyśleniach wybrałem dwa zestawy i nie wiem który będzie najlepszy. Wiem że zestawy mają swoje wady i zalety... Jednak ma to być oczko w głowie mojej żony i sama zdecydowała że chce mieć zestaw. Powiedzcie mi co jeszcze trzeba będzie zmienić, dołożyć do tych akwarii? (sprzęt)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś Red Sea, nie wiem teraz po ile można kupić. Ale ogólnie  byłem zadowolony, jedyną rzeczą, którą dołożyłem była pompa cyrkulacyjna Tunze 6025. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa parowania w przypadku Cubicusa, w Red Sea nie jest aż takie duże. Jest pokrywa, teoretycznie ryby nie wyskoczą z baniaka...Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto używa/używał  szkieł AM, może napisz do kolegi @mardow, wiem, że on używa ale mniejszego zestawu. Moje zdanie na temat Red Sea znasz...tak czy inaczej powodzenia w soleniu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś Red Sea, nie wiem teraz po ile można kupić. Ale ogólnie  byłem zadowolony, jedyną rzeczą, którą dołożyłem była pompa cyrkulacyjna Tunze 6025. Nie wiem jak będzie wyglądała sprawa parowania w przypadku Cubicusa, w Red Sea nie jest aż takie duże. Jest pokrywa, teoretycznie ryby nie wyskoczą z baniaka...Najlepiej jakby się wypowiedział ktoś kto używa/używał  szkieł AM, może napisz do kolegi @mardow, wiem, że on używa ale mniejszego zestawu. Moje zdanie na temat Red Sea znasz...tak czy inaczej powodzenia w soleniu :)

dzięki wielkie za pomoc.

enigma17- a światło w tym red sea jest wystarczające? trzymałeś w nim jakieś LPS i SPS?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja dokładałem jeszcze jedną świetlówkę - superactynic żeby kolory były lepsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi