Gość Muniek Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2009 zastanawiam sie zeby zrobic tlo w akwarium poprzez przyczepienie do tylnej szyby 2-3mm cementu portlandzkiego plus zwirek. Mysle ze zbiegiem czasu cement pokryje sie zywmi organizmami i bedzie fajnie. Podobno niektórzy tak robia. Mam pytanie czy sa jakies mankamenty takiego rozwizania typu oslabienie tylnej szyby a nastepnie walniecie akawrium z zawrtoscia na dywan itp. Z gory dzieki za sugestie Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2009 najlepszym rozwiazaniem bylo by zamowienie płyty z ceramiki, jeśli chodzi o cement czy inne kleje to napewno bedą uwalniały do wody rózne zwiazki w tym krzem więc ja bym sobie odpuscił. Wyjsciem mogło by być uzycie silikonu nałożonego na całą szybe i zasypanie go żwirem koralowym z lekkim ugnieceniem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Muniek Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Marzec 2009 zew napisałem ze mam na mysli cement portlandzki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach