Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2014 witam od jakiegoś czasu mam problem a dokładnie w miejscach gdzie słabej jest oświetlony zbiornik np pod skałą pod koralami pokazuje się to walczę dodając cyanoclean , zeobak, 1 ml alkoholu na 120l wody i raz jest mocniejsze raz słabe świece od 10 do 20 może zakupić jakąś babkę która będzie przewracać piach mam tylko ślimaka nassarius Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2014 (edytowane) A jak z cyrkulacji? Wygląda to na cyjano. masz to tylko na piasku czy na skalę też? Ps. W jakim celu ujesz alkohol? Edytowane 31 Sierpień 2014 przez Mati123 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2014 walczę dodając cyanoclean , zeobak, 1 ml alkoholu na 120l wody moze postaraj sie walczyc nie dodajac nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2014 (edytowane) alkohol zacząłem lać po dużym ataku glonów pisano mi że pomaga rozmnażać bakterie nie lać nic tak nagle przestać ?? czy zdawkowo zacząć zmniejszać do zera a co do cyrkulacji ciągle kombinuje ustawiam przestawiam i zaczynam się zastanawiać czy moje 2x nano koralia 1600 nie jest za słabe i do tego obiegówka NJ 3000 Edytowane 31 Sierpień 2014 przez Bartek1080 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Sierpień 2014 Koralia jest za słaba do tego litrażu. A parametry jakie masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Wrzesień 2014 Kiedy wymieniales świetlówki? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek1080 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Wrzesień 2014 pracuje na lampie led co polecacie zamiast korali mam to świństwo tylko za skałą tam gdzie jest najmniejszy obieg skierowałem tam cyrkulację ale słabo sobie radzi parametry podam na weekendzie teraz za długo w pracy siedzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Wrzesień 2014 Ile masz ledy? wsadź tam coś co będzie dmuchało jvp101 powinno dać rade. Od kiedy zaczęło się cyjano? I od kiedy masz akwarium? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach