DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Lipiec 2014 Znalazłem takie ledy http://www.aliexpres...1214208985.html . chciał bym zbudować lampe 10 x 10w led + 3x 24w t5 . Czy te ledy się nadadzą do czegokolwiek ? Na reefcentral widziałem juz kilka tego typu lamp na tych led . Co sądzicie ? Czy do nich potrzebny jest jakiś driver i jakiego zasilacza będe potrzebował ? .Ewentualnie zastanawiam się nad tym tym zestawem http://www.aliexpres...1556690710.html . Z góry dziękuje za odp i porady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Lipiec 2014 dodam że posiadam taki zasilacz led, i czy mógłbym zastosować go przy podłączeniu odpowiedniego drivera led? PS. nie mogę edytować posta na taptalku 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Lipiec 2014 Dobrze rozumiem ? na 72l chcesz dać 100W led plus 72w w T5 ? Osobiście nad 115l mam 50W Led i już jest fajnie - zamontowany jeden 50W moduł 16000k, może jedynie dam ze dwie niebieskie do tego ,ale maks 10W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2014 kolega to na akwa 160 l szykuje... jak da 100 w blue i 3 x24 t5 to korale z wody wyjda @RafiLodz pokaz swoje akwa jak to na tym chipie daje. tez na takim swietle jade Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2014 @RafiLodz pokaz swoje akwa jak to na tym chipie daje. tez na takim swietle jade Waldi tez tym swieci Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2014 tak jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
edi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2014 wiem, wiem. gadalismy o tych ledach. Waldi troche dluzej odemnie tym swieci i prawie tylko bialymi, ja zas niebieskie tylko. dolozylem tez uv. zadne inne swiatlo nie daje takiego efektu jeśli o mnie chodzi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Lipiec 2014 @RafiLodz pokaz swoje akwa jak to na tym chipie daje Jeśli któregoś dnia uda mi się zrobić ładne fotki lub film to oczywiście wrzucę, na chwilę obecną kilka szczepek sps, zoa i trawka - wszystko polipuje,a czy rośnie wyjdzie za jakiś czas Jedynie Actina Equina nie jest zadowolony - otwiera się dopiero po zgaszeniu led - dwa ,że jest dość krótko - może z czasem się przestawi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2014 tak jestWaldek, dalej piasek bialy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RafiLodz 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2014 Filmik tak na szybko - niestety S2 kiepsko filmuje - muszę jakiegoś iphone`a uruchomić do filmów - lampa jeszcze w budowie : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2014 Rafi , planuje około 100w led niebieskich, ponieważ nie lubię mieć białego światła w zbiorniku, a te dodatkowe 3 t5 będą tylko po to żeby uzupełnić delikatnie biel.. Nie piszę ze wszystkie t5 będą na raz świecić , robię tyle światła żeby na zaś starczyło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2014 poczytaj artykuł na reefhub - jest tam co nieco o czerwonym świetle i jego wpływie na życie w akwa jak się okazuje za niebiesko nie jest najzdrowsze dla baniaka... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarkPaw1ak 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2014 Krk_258- tez myślalem ostatnio o tym, i pomyślę nad czerwonymi ledami i UV dla lepszych kolorów i wzrostu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach