Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2014 Witam jak szybko wytępić aiptasie? czy gotowanie skały jest ok?akwarium ma 30 l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2014 Oprócz gotowania skały musiałbyś wyczyścić wszystko, szkło, filtry i całą resztę sprzętu... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vermont 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2014 aha dzienki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ozim87 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2014 Tez mialem ten problem ale kupilem krewetki wundhermani i po sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Lipiec 2014 krewetki, brzydal, chemia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radiesteta 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Lipiec 2014 krewetki, brzydal, chemia Wszystko to może ale niestety nie musi się sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Modliszka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Sierpień 2014 wystarczy wpuscic chelmona ja miałem pola apitazji kilka dni i nie ma nic a sory chelmon nie do 30l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radiesteta 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Listopad 2014 Znalazłem ciekawostkę ze na aiptasie może być skuteczny Argus Zielony - Scatophagus argus. To 2 obok molinezji ryba z pogranicza akwarystyki morskiej i słodkowodnej. Nadaje się tylko do większych zbiorników. Czy ktoś ma doświadczenia z tą rybką ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2014 Kolega @snakecharner ja mial w poprzednim baniaku i faktycznie fajnie aiptasie zjadala, fakt "kropek" spory był, ale dawał rade z pokolcami i innymi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 Radiesteta argus zielony, czerwony i selenotoca jako dorosłe żyją wyłącznie w morskiej wodzie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radiesteta 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 Radiesteta argus zielony, czerwony i selenotoca jako dorosłe żyją wyłącznie w morskiej wodzie. Aha. Nie sprawdzałem opisu tych rybek. Fakt, że są ładne i chyba są w cenie ok 60 zł wiec coś jakby z naszego przedziału cenowego rybek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 60pln to duzo, ja u siebie w okolicy po 34pln widzialem, tylko pamiętaj, ze mlode osobniki żyją w słodkiej wodzie, bedziesz musial je odpowiednio długo aklimatyzować do wody słonej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radiesteta 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 60pln to duzo, ja u siebie w okolicy po 34pln widzialem, tylko pamiętaj, ze mlode osobniki żyją w słodkiej wodzie, bedziesz musial je odpowiednio długo aklimatyzować do wody słonej Możliwe zatem że to była cena dorosłej ryby. Widziałem je na Allegro za tyle ale aukcja już się skończyła. Nie napisałem, że kupię je. Moje trojaczki szklanych róż na razie gnębię kwaskiem oraz solą i mam zabawę jak się zwijają. Moim zdaniem ciekawy temat ale skoro młode żyją w słodkich a dopiero dorosłe zatem widac taka ich natura i nie ma sensu na siłę wbrew naturze postępować i lepiej do morskiego kupić już dorosłe bo widać ich metabolizm się zmienia z wiekiem. Nie ma tu nic zresztą dziwnego. Nasz węgorz europejski też zmienia w ciągu zrycia rodzaj wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2014 (edytowane) Ja kiedyś importowalem spore ilości argusow i z całą pewnością mogę stwierdzić , że osobniki od 6cm w zwyz do Polski przylatywaly na sasoleniu od 1.018 do 1.023. Mniejsze sztuki dostawalem na salkowicie słodkiej wodzie. Co do ceny. Wacha się ona bardzo w ciągu roku. W lato cena detaliczna za argusa zielonego niepowinna przekraczać 20 zł ale np. w ziemie może sięgnąć wspomnianych 60. Za czerwonego to już na pewno. Edytowane 4 Listopad 2014 przez FoxRacing Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach