Skocz do zawartości
ozim87

Sera Marine Biotop Cube 130

Rekomendowane odpowiedzi

dziś kupiłem odpieniacz Hydor 135.35 bo tylko on mi sie mieścił w komorach. Mam nadzieje ze będzie lepiej sprawował niż oryginalny sera 130. Ale lepszym zakupem od tego jest krewetka dla mojej babki cintus:) tylko wpuściłem skubańca od razu dotkną wąsem babkie i juz są razem :) kreweci trochę przekopuje akwarium a babeczka pływa za nią niesamowity widok :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś kupiłem odpieniacz Hydor 135.35 bo tylko on mi sie mieścił w komorach. Mam nadzieje ze będzie lepiej sprawował niż oryginalny sera 130. Ale lepszym zakupem od tego jest krewetka dla mojej babki cintus:) tylko wpuściłem skubańca od razu dotkną wąsem babkie i juz są razem :) kreweci trochę przekopuje akwarium a babeczka pływa za nią niesamowity widok :)

jak nie będziesz przesadzał z karmieniem i obsadą to teoretycznie da sobie radę, a w praktyce to się okaże :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale przynajmniej jest lepszy od sery. Juz niż na ten zbiornik mam wystarczajaco ryb wiec koniec z obsada. Przetestuje go i zobaczymy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem oświetlenie led do mojegovakwarium. Pokrywabzrobila wypad i dzis kupie wieszak i powiesze moje chińskie cudo zobaczymy jsk bedzie sie sprawdzac. Jest to model led z soczewkami.

post-4230-0-04800500-1418382057_thumb.jpg

post-4230-0-23025000-1418382080_thumb.jpg

post-4230-0-82647700-1418382093_thumb.jpg

post-4230-0-77144000-1418382107_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj ozim87. Właśnie zamierzam kupić takie akwarium. Chciałbym poznać Twoją opinię, czy warto. Kilka miesięcy już je prowadzisz, więc na pewno masz swoje przemyślenia. Byłbym wdzięczny gdybyś się ze mną nimi podzielił. Pozdrawiam. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem ci tak akwarium jezeli na poczatek jest super ja z niego jestem bardzo zadowolony tylko zeby dobrze funkcjonowalo trzeba pare rzeczy zamienic a mianowicie odpieniacz to podstawa bo ten seroski to wielka klapa ja mam hydora 135.35 i jest ok i miesci sie w komorze po drugie swiatlo na pierwsze miesiące moze byc ta pokrywa tylko przezylem z nia lato i wiem ze grzeje sie przez nia zbiornik nawet do 30c wiec warto zainwestowac w oświetlenie bez pokrywy ja kupilem chinczyka led zobacze jak bedzie sie sprawowalo choć opinie czytalem ze ma dobre. Poza tym moc oswietlenia pokrywy to tylko 48wat wiec za malo na 130litrow. Dlatego warto kupic uzywana sere ja tak zrobilem i troche zainwestować i bedzie pan zadowolony :) ja jestem i to bardzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Tak właśnie myślałem, że z tym odpieniaczem i oświetleniem tak jest czytając różne fora. Będę musiał to jeszcze raz przemyśleć, bo cena nowego akwarium nie jest niska, a jak widzę trzeba by było zainwestować jeszcze kilkaset złotych. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupilem oświetlenie led do mojegovakwarium. Pokrywabzrobila wypad i dzis kupie wieszak i powiesze moje chińskie cudo zobaczymy jsk bedzie sie sprawdzac. Jest to model led z soczewkami.

jak się sprawuje światełko?? :D \

sam myślałem zakupic chińczyka...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na razie swiato jest ok zobaczę za kilka mieciecy jak beda rosly korale

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche poprzestawialem kamulce :), swiece tymi nowymi lefami i widze ze miekasy maja sie dobrze a i lps tez spoko.

post-4230-0-98536900-1419086683_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche po zmianie swiatla na led mialem niedoswietlone boki akwarium wiec wczoraj zrobiłem male misz masz w zbiorniku i poprzedtaeialem kamulce. Teraz nawet lepiej to wyglada moim zganiem.wymienilem wczoraj 15l wody i dzis rano tyle samo chyba powinno byc ok

post-4230-0-92414300-1419861002_thumb.jpg

post-4230-0-09028600-1419861015_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejszy zakup. Jak zwykle jak pujde do Acropory to na pusto nie wyjde :)

post-4230-0-62773100-1420738565_thumb.jpg

post-4230-0-78359700-1420738583_thumb.jpg

post-4230-0-02025200-1420738604_thumb.jpg

post-4230-0-19578700-1420738620_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi