enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 To jest kwestia gustu, mówi się, że czarne daje lepszy kontrast dla korali, wszystko zależy co kto chce uzyskać, mnie się podoba niebieskie, bo sprawia wrażenie jaśniejszego, a jak przymocować, kupujesz folię samoprzylepną i kleisz od zewnątrz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martines 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 a nie trzeba jej jakos specjalnie zabezpieczac, slyszalem ze niektorzy jakos za szyba ja umieszczaja by sie nie odkleila Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 Jak już raz przykleisz to się be Twojej pomocy nie odklei Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martines 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 a jak moge zapytac to ile ciebie kostzuje utrzymanie akwarium ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 Nie liczyłem tego nigdy dokładnie, ale myślę, że jakieś 100-120pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martines 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 to jakos malo za 385 l ..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 Tak jak już było pisane wyżej, koszt utrzymania zależy od naprawdę wielu rzeczy, te 100-120pln to raczej za sam prąd, a jeszcze sporo rzeczy dochodzi, sól, chemia, woda itp. u każdego wychodzi inaczej, sprawa jest indywidualna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 to jakos malo za 385 l ..... czemu mało, prąd 100pln, reszta z 30-40pln i tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 Martines jak pójdziesz zamawiać szkło to dobiorą Ci gruość i odpowiedzą na większość Twoich pytań. Mam czarne tło i komin wewnętrzny centralnie na tylnej szybie zrobiony z czarnego szkła, wygląda rewelacyjnie bo go nie widac prawie Rury schowane w kominie nie szpecą wnętrza zbiornika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martines 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 a możecie polecić jakieś miejsce gdzie najtaniej moznaby zamówić szkło ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 W wawie jest sporo miejsc, roześlij zapytania z wymiarami i wycenią Ci. Swoje szklo kupiłem używane za ułamek ceny nowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2014 czemu mało, prąd 100pln, reszta z 30-40pln i tyle Nierelane,chyba wielu żeczy nie policzyłeś,sól,koszt wody RO,wklad na fosforany,wegiel,zarcie dla ryb,korali,micro/makroelementy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2014 (edytowane) Jak jednego miesiąca zrobię zapas chemi i żarcia to faktycznie w następnych koszty utrzymania to tylko woda i prąd PS. Nie narzekajmy, nasze hobby w rozsądnych wymiarach nie jest jeszcze jakieś kosmicznie drogie Edytowane 12 Maj 2014 przez Tuptus Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2014 Nierelane,chyba wielu żeczy nie policzyłeś,sól,koszt wody RO,wklad na fosforany,wegiel,zarcie dla ryb,korali,micro/makroelementy. Kosztu wody RO nigdy nie liczyłem to i tak stały element budżetu, wkładu na fosforany nie używam, węgla też, micro i makro nie leję, tylko podmiany (w razie czego mam ze starych zapasów całego ballinga), więc dlaczego nierealne? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach