sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2014 Witam, od kilku dni mam problem z glonami na szybie i piasku, Praktycznie dwa razy dziennie musze przeleciec szyby bo nie widac srodka,Szyby pokryte sa zielonym i latwo schodzacym pylem, Co ostatnio zrobilem- zwiekszylem oswietlenie, przestawilem cyrkulacje, zaczalem stosowac red sea reef energi oraz przegapilem moment zmiany zywicy przez ti kilkanascie litrow ro z wynikiem 1 polecialo do obiegu, Mysle ze to okrzemki ale potrzebuje potwierdzenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2014 sledzik a jakie no3 po4 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2014 no3 i po4 dopiero podam jutro:0 dzis to juz nie na moje oko:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Maj 2014 Czy podawałeś ostatnio micro ? Nie zmieniałeś soli na bardziej bogatą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Maj 2014 dzisiejsze testy no3-02 po4-0 kh 9,3 ca 380 mg 1100 ,tuz przed zmetnieniem wody zrobilem podmianke na soli rc oraz zapodalem 3 ml red seea energi( zle przeczytalem instrukcje, i zamiast 1 ml lacznie dwoch plynow dodalem po 1,5 ml kazdego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Maj 2014 A mierzyles NO3 w solance? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Maj 2014 niestety nie mierzylem:) jakies rady? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kpiotrek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Maj 2014 Miałem ten sam problem... zielono na szybach. Bakterie i wódka + systematyczne czyszczenie załatwiły sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach