radiesteta 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Kwiecień 2014 Po przesiadce na 375l została mi moja 112l. Zastawiam się czy nie zaaranżować jej jako akwarium bez ryb. Tylko ukwiały np quadri + stichodactyla tapetum + jakiś szorstnik. czy coś w tym stylu. Z korali głownie miękkie ale właśnie ucho słonia. Do tego jakiś 2szt jeżowiec jako ekipa czyszcząca. Czy w/w zwierzaki mogą stanowić zagrożenie dla jeżowców ? Ślimaków, krabów i innych nie przewiduję by nie stały się pokarmem. Co o tym myślicie ? Przy żywym piachu,ok 15-20 kg żywej skały może nawet nie trzeba by odpieniaczy. Ewentualnie filtr zewnętrzny. Cyrkulacja albo Loc-Line z miniaturowej pompy obiegowej. Co myślicie o takiej koncepcji ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2014 Zawsze marzyłem o takim akwarium! Delikatna cyrkulacja i odpieniacz w akwarium np.tunzea, trzymam kciuki za powodzenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach