Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 po wsypaniu piasku od dwóch dni utrzymuje się mleczna mgła nie pamiętam by we wcześniejszych przygodach z morszczyzną tak było co to jest i w jakim mechanizmie ma zniknąć? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 Jaki to jest piasek ? Masz już skałe ? Ile czasu ma woda ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 (edytowane) woda z działającego od 3 lat większego zbiornika tak samo skała piasek nature ocean bio activ live 45 kg zalane w czwartek Edytowane 12 Kwiecień 2014 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 Pozostaje tylko czekać . Ustaw na mokro odpieniacz z czasem powinien to wyrzucić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 (edytowane) problem w tym że mam zewnętrznego delteka 400 i średnio potrawie go ustawić ktoś ma doświadczenie z Deltec MCE 400? Edytowane 12 Kwiecień 2014 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 masz możliwość dać sobie watę na spływ? Jak tak to polecam. Daj grubą warstwę i zmieniaj co 4 godzinki. moment będzie czyste akwa. p.s. to nowe akwarium i już przeprowadziłeś się z tego mieszkania z problematycznym rachunkiem za prąd?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 (edytowane) masz możliwość dać sobie watę na spływ? Jak tak to polecam. Daj grubą warstwę i zmieniaj co 4 godzinki. moment będzie czyste akwa. p.s. to nowe akwarium i już przeprowadziłeś się z tego mieszkania z problematycznym rachunkiem za prąd?? nie mam sampa, podłączyłem kaskadę z watą, tyle że mam wrażenie że te mleko wada nie łapie niestety dalej mieszkam w tym "problematycznym" mieszkaniu dlatego chce ograniczyć pobór prądu jak na razie mam zapłacone rachunki za dwa lata po poprzednim zbiorniku Edytowane 12 Kwiecień 2014 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 to poczekaj grzecznie z 2 dni. Jak wiesz pewnie, nie ma się co gorączkować. Jak nic do akwa nie lejesz z preparatów, tylko dodałeś piach to na 99% zapylenie z niego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 to poczekaj grzecznie z 2 dni. Jak wiesz pewnie, nie ma się co gorączkować. Jak nic do akwa nie lejesz z preparatów, tylko dodałeś piach to na 99% zapylenie z niego. tylko po prostu nie rozumiem co ma usunąć to mleko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 to pył... z żwiru. usunie o wata w kaskadzie lub odpieniacz. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Kwiecień 2014 tylko po prostu nie rozumiem co ma usunąć to mleko Bakterie skleja pył i przestanie latać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Kwiecień 2014 (edytowane) kaskada z watą wyklarowała wodę niestety w trakcie przestawiania skały wszystko wróciło do "normy" cały efekt jest podobno dlatego że woda pochodziła ze zbiornika z ZEOvitem Edytowane 13 Kwiecień 2014 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2014 następny problem się ujawnia, pisałem już o tym bo miałem to samo w po przednim zbiorniku latający pył, ni to ziarna piasku, ni to bąbelki powietrza, bardzo psuje wygląd akwarium z bliska Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach