hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 dzisiaj bylem na zakupach z zona i oto efekty:dance3: Acanthurus lineatus - Lined surgeonfish i koral niestety nazwy nie zapisalem wiec prosze o nia jak ktos wie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 Ten LPS to chyba Scolymia, ale nie jestem pewna. A lineatus piękny:smile:Żona dobrze doradziła;) Tylko ciekawe jak się będzie w zbiorniku zachowywał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 poki co chowa sie przed yellow tang i gobi, jest to ostatnia rybka jaka wkladam do akwarium Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 a co do korala to jest Trachyphyllia geoffroyi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lisek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 lineatus zdecydowanie powinien zdominowac całą obsadę , tak ajego natura, chociaz kiedys mialem go w towarzystwie kilku pokolcy i calkiem zgrana to byla ekipa ale oczywiscie zawsze pierwszy wszedzie byl lineatus :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2009 U mie lineatus z czasem stawal sie strasznie agresywny i gonil inne pokolce. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 Dzisiaj bylem w lokalnym sklepie i to sa efekty tu sprzedawca sie nie popisal bo powiedzial latwy w hodowli,ma ktos taki w akwarium gdzie najlepiej go umiescic jaka cyrkulacja. Do tego 5 turbo slimakow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 Ładna Clathria ale.. Czy zamierzasz karmić tą gąbke? Masz phitoplankton? Jest ona dość trudna.. Obserwuj ją bo jak padnie to zanieczyści zbiornik. Więcej będzie z niej szkód wtedy niż przyjemności omijając to, że nie powinieneś się sugerować zawsze tym co mówi sprzedawca. Na reeflex napisali o niej tylko tyle-"Gąbki są głównie filtratorami a zatem potrzebują odpowiednich i wystarczających dostaw żywności!" Większośc gąbek lubi silną cyrkulacje ale ja tej nie znam, ciężko cos wiecej powiedzieć. Otwiera kominy czy tylko rozszerza porowatą tkanke? Jakiej jest wielkości? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 mam jeszczy z mojej hodowli troche phitoplanktonu i z TM, trzeba bedzie wznowic hodowle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Merriq 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 Phito masz > ? No to już są jakieś szanse. i 3mam kciuki:) ale lekko nie będzie. Bo pokarm to nie wszystko, ważne też będą parametry jak i ten przepływ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hajtaler 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 jak dam pompe na nia to bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach