Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2014 Witam wszystkich!!!! Kupilam mezowi na 40 urodziny male akwarium juz "urzadzone". W sobote jedziemy go odebrac. Pytanie. Czy uda nam sie przeniesc wszystko bez wiekszych strat??? Droga do domu zajmie nam 3 godziny. Jak sie zabrac do "skladania" juz w naszym domu. Jestesmy swiezakami jesli chodzi o solniczki , do tej pory mielismy akwaria slodkowodne. Dziekujemy za porady! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2014 (edytowane) Zwierzęta do worków, wodę i część skaly do wiader, a resztę jak stoi. Ile w ogole ma to szkiełko pojemności? Nie wygląda na duże, wiec powinno sie udac Edytowane 1 Kwiecień 2014 przez enigma17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
presidento 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Kwiecień 2014 i przygotować z 20 % wody na podmianę od razu , piasek wywalić kupić świeży żywy , pewnie woreczek 4.54 kg wystarczy . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2014 (edytowane) Niekoniecznie muszą piasek wyrzucać, jak wezmą akwarium z 1/3 wody, to piach przez 3 godziny da radę Edytowane 2 Kwiecień 2014 przez enigma17 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Kwiecień 2014 (edytowane) Witam.. To male szkielko ma 40l. Sol zakupiona, opakowania styropianowe sa. Rozumiem,ze po dotarciu do domu wszystko jak najszybciej z powrotem do akwarium. Wielkie dzieki. Edytowane 2 Kwiecień 2014 przez Anna75 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Kwiecień 2014 To jest kostka 40x40x40 z panelem z tylu. Litrow bedzie ok 55. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2014 Witajcie! Pomozcie mi prosze bo nie wiem czy tego grzyba po przeprowadzce da sie uratowac. Reszta przetrwala bez problem. Dolaczam zdjecie przed I po przeprowadzce oraz cale akwarium u nas w domu. Dziekuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2014 (edytowane) Kochana wszystko będzie ok, to jest sinularia dura. Ma prawo być zestresowana po przeprowadzce, a na dodatek może być przez tydzień zamknięta i taka powłoczka ślizga może na niej się zrobić- po czym sama zejdzie, po prostu zrzuci skóre. Głowa do góry będzie dobrze. Edit: Skąd jesteś ? Edytowane 6 Kwiecień 2014 przez docik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Kwiecień 2014 Hej Docik. Nie ukrywam,ze mnie pocieszylas. Bedziemy wiec obserwowac. (dzis zauwazylam,ze wlasnie wygladaja na takie jakby sliskie, ale pozniej przeczytalam to co napisalas I kamien z serca mi spadl). Jestem z Cornwalli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Anna75 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2014 Czesc Docik. Jeszcze raz dziekuje ci za pocieszenie . Dzis zauwazylam,ze ten grzybek odzywa. Zmienia kolor na podobny do takiego jaki byl poprzednio o dostaje na koncach male wloski takie jak byly. Uffffff. Jestem z North Cornwall Kochana wszystko będzie ok, to jest sinularia dura. Ma prawo być zestresowana po przeprowadzce, a na dodatek może być przez tydzień zamknięta i taka powłoczka ślizga może na niej się zrobić- po czym sama zejdzie, po prostu zrzuci skóre. Głowa do góry będzie dobrze. Edit: Skąd jesteś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Kwiecień 2014 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach