Bull 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2014 Witam. Zakupiłem quadricolora dla błazna ale nie chce w nim w ogóle siedzieć, już ponad tydzień ukwiał jest, a błazen nawet do niego nie podpływa. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc i rady Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2014 Cześć Kolega z forum miał świetny pomysł: Wkurzyłem się że błazny siedzą w rogu akwarium od początku więc przypieprzyłem w szybę, zaczęły popier..lać po całym baniaku jak głupie przy okazji samica zahaczyła się o ukwiał odskakując na 10cm ale szybko się zaciekawiła...Finał widać na filmie.Pierwszy kwadrans.Już ponad 45minut przy ukwiale, bardziej ciągnie zdecydowanie samice.http://www.youtube.com/watch?v=YAtG5vRIShY&hd=1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sivczenko 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2014 Witam jeżeli masz możliwość to przenieś do innego zbiornika ten ukwiał wraz z błaznem i nic tam więcej na tydzień i murowany sukces Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mati123 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2014 A moje błazny od niedawna mieszkają w euphylli Same doszły do tego że można tam zamieszkać. A mam je 2 mc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
EwaMilozin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2014 Witam. U mnie ten sam problem, z tym, że posiadam 2 ukwiały Quadricolor i Heteractis i dokładnie samica się pokręci i tyle. Dodam że błazny dzikusy nie hodowla. Pozostaje pomysł kolegi sivczenko. Błazny w akwa siedzą już bardzo długo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomko34 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Marzec 2014 u mnie był taki sam problem ,więc zacząłem ganiać błazenka w stronę ukwiała kołkiewm plastikowym z czyścika,tak go pogniłem po akwa aż zaczął się chować w ukwiała,dwa wieczory zabawy i teraz siedzi w ukwiale i pływa w koło niego jak trzeba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Marzec 2014 (edytowane) Jeśli masz możliwość wrzuć błazny na kilka godzin do szkła 5l-10 ze skałką z ukwiałem, myślę że ciężko będzie żeby nie zahaczyły o ukwiała, jeśli wtedy nie podziała to wsadź ukwiała w błazny tak jak dzieci wsadzają marchewkę w bałwana, myślę że nie ma innej możliwości. Nie wszystkie błazny siedzą w baniaku z ukwiałem po wyhodowaniu więc go nie znają, jednak natury się nie oszuka jeśli ją poczują... .U mnie też myślałem że nic z tego że to jakieś sci-fiction. Nie ma się co pieścić z błaznami, błazny bez ukwiała bez domu to nie błazny tylko jakieś lewe klauny ! http://www.youtube.com/watch?v=RYwiY6W3Tlc Ja akurat miałem te szczęście że samica dotknęła jednej macki zupełnie przypadkowo w 396l od razu się zaciekawiła i nie odpłynęła (w sklepie była bez ukwiału), później samiec ciągnął do niej aż w końcu sam zrozumiał o co biega. Edytowane 23 Marzec 2014 przez Ben_sage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach