Skocz do zawartości
Bull

błazen nie chce ukwiału

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Zakupiłem quadricolora dla błazna ale nie chce w nim w ogóle siedzieć, już ponad tydzień ukwiał jest, a błazen nawet do niego nie podpływa. Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak się dzieje? Proszę o pomoc i rady  :rolleyes:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć 

Kolega z forum miał świetny pomysł:

Wkurzyłem się że błazny siedzą w rogu akwarium od początku więc przypieprzyłem w szybę, zaczęły popier..lać po całym baniaku jak głupie przy okazji samica zahaczyła się o ukwiał odskakując na 10cm ale szybko się zaciekawiła...
Finał widać na filmie.
Pierwszy kwadrans.
Już ponad 45minut przy ukwiale, bardziej ciągnie zdecydowanie samice.
http://www.youtube.com/watch?v=YAtG5vRIShY&hd=1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam jeżeli masz możliwość to przenieś do innego zbiornika ten ukwiał wraz z błaznem i nic tam więcej :) na tydzień i murowany sukces :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moje błazny od niedawna mieszkają w euphylli :D Same doszły do tego że można tam zamieszkać. A mam je 2 mc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

U mnie ten sam problem, z tym, że posiadam 2 ukwiały Quadricolor i Heteractis i dokładnie samica się pokręci i tyle. Dodam że błazny dzikusy nie hodowla. Pozostaje pomysł kolegi sivczenko.

Błazny w akwa siedzą już bardzo długo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie był taki sam problem ,więc zacząłem ganiać błazenka w stronę ukwiała kołkiewm plastikowym z czyścika,tak go pogniłem po akwa aż zaczął się chować w ukwiała,dwa wieczory zabawy i teraz  siedzi w ukwiale i pływa w koło niego jak trzeba

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli masz możliwość wrzuć błazny na kilka godzin do szkła 5l-10 ze skałką z ukwiałem, myślę że ciężko będzie żeby nie zahaczyły o ukwiała, jeśli wtedy nie podziała to wsadź ukwiała w błazny tak jak dzieci wsadzają marchewkę w bałwana, myślę że nie ma innej możliwości.

Nie wszystkie błazny siedzą w baniaku z ukwiałem po wyhodowaniu więc go nie znają, jednak natury się nie oszuka jeśli ją poczują... .U mnie też myślałem że nic z tego że to jakieś sci-fiction.

Nie ma się co pieścić z błaznami, błazny bez ukwiała bez domu to nie błazny tylko jakieś lewe klauny !

http://www.youtube.com/watch?v=RYwiY6W3Tlc

Ja akurat miałem te szczęście że samica dotknęła jednej macki zupełnie przypadkowo w 396l od razu się zaciekawiła i nie odpłynęła (w sklepie była bez ukwiału), później samiec ciągnął do niej aż w końcu sam zrozumiał o co biega.

Edytowane przez Ben_sage

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi