Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2014 Chciałbym z wami przedyskutować planowaną obsadę do akwarium 90x70x55. Bańka będzie rozwinięciem aktualnej kostki czyli miekko-LPS'owa. Zebrasoma flavescens Ctenochaetus strigosus Chaetodon lunula lub auriga Labroides dimidiatus Valenciennea muralis/sexguttata chętnie para Apogon leptacanthus/Sphaeramia nematoptera Aktualnie posiadam dwa ocelarisy i parkę mandarynków picturatus'ów. Krabów krewetek i ślimaków nie podaję bo już mam tego troszkę, zwłaszcza ślimaków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2014 hej akurat te ustniki bym odpuścił Chaetodon lunula lub auriga,mogą ci zeżreć korale Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2014 Na nr jadą po mnie za tą aurige Chciałem pozamiatać sprawę wieloszczetów i aiptazi jedną ryba ale widzę że kupa z tego. Trzeba będzie jakiegoś wargatka poszukać żeby tępił robactwo a na aiptazie coś innego wymysleć bo ani chelmon ani forcipigera nie wpuszcze bo nie czuje się na siłach na taką rybę ;( Myslałem że to będzie łatwiejsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jacek_1970 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2014 a czemu nie brzydal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2014 Bo tak samo skutecznu jak krewetki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Marzec 2014 (edytowane) Chelmon nie taki straszny jeśli bardzo ci się podoba ale może podgryzać rurówki i tricany, wtedy bym zrezygnował ze strigosusa lub zółtka bo 2 duże by wystarczyły, tylko kup rybę w odpowiednim sklepie. Edytowane 20 Marzec 2014 przez Ben_sage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tuptus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2014 Dużo się pisze o ich śmiertelnośći a nie chcę kupować ryby o której wiem że wkrótce padnie, tak samo jak z Signigobius biocellatus. Kupujesz i czekasz kiedy padnie mając nadzieję że jak najpóźniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2014 Zawsze możesz rybę zarezerwować i obserwować jakiś czas w sklepie.Są to wrażliwsze ryby jeśli będzie zdrowa i będzie miała bez stresową obsadę i transport to pożyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach