Skocz do zawartości
krk_258

filtr przepływowy - modułowy

Rekomendowane odpowiedzi

Tak mnie naszła refleksja - nie chcę się bawić w odkrywania ameryki ale czy próbował ktoś z waz wykorzystać AQUAEL MULTIKANI 800 (oczywiście bez ich wkładów i mikro pompki) jako modułowego reaktora/filtra przepływowego ?

propozycja wydaje się być rozsądna - wymagałoby to teoretycznie tylko dorobienia sitek separujących poszczególne stopnie bo dostarczane przez producenta mają dość duży prześwit i np biopeletki niekoniecznie pozostaną w jednym module

pojemność pojedynczej sekcji jeśli się nie mylę to 1l więc jest gdzie się bawić ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak dla mnie to szkoda wysiłku  sory za wyrażenie , gówno warty badziew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok... rozumiem zdanie ale prosiłbym o uzasadnienie ... to  i to teoretycznie rurka plastikowa z sitkiem i 2ma króćcami ... <pomijam mechanikę> co do zasady teoretycznie jedno i to samo

zakładam że w przepływowym nie stosuje się jakichś mega wydajnych pomp rzędu kilku tyś l/h...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak rurka plastikowa z sitkiem ale ma 1 pokrywę i łatwość obsługi w twojej propozycji to upierdliwe rozbieranie i zacinające się gwinty  w słodkim obejdzie ,ale w morskim gdzie sól robi swoje sam zobaczysz jak fajnie się zapieka wszystko  i zachodzi solą nie do odkręcenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi