krk_258 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2014 Tak mnie naszła refleksja - nie chcę się bawić w odkrywania ameryki ale czy próbował ktoś z waz wykorzystać AQUAEL MULTIKANI 800 (oczywiście bez ich wkładów i mikro pompki) jako modułowego reaktora/filtra przepływowego ? propozycja wydaje się być rozsądna - wymagałoby to teoretycznie tylko dorobienia sitek separujących poszczególne stopnie bo dostarczane przez producenta mają dość duży prześwit i np biopeletki niekoniecznie pozostaną w jednym module pojemność pojedynczej sekcji jeśli się nie mylę to 1l więc jest gdzie się bawić ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2014 jak dla mnie to szkoda wysiłku sory za wyrażenie , gówno warty badziew Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krk_258 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2014 ok... rozumiem zdanie ale prosiłbym o uzasadnienie ... to i to teoretycznie rurka plastikowa z sitkiem i 2ma króćcami ... <pomijam mechanikę> co do zasady teoretycznie jedno i to samo zakładam że w przepływowym nie stosuje się jakichś mega wydajnych pomp rzędu kilku tyś l/h... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akvarius 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Marzec 2014 tak rurka plastikowa z sitkiem ale ma 1 pokrywę i łatwość obsługi w twojej propozycji to upierdliwe rozbieranie i zacinające się gwinty w słodkim obejdzie ,ale w morskim gdzie sól robi swoje sam zobaczysz jak fajnie się zapieka wszystko i zachodzi solą nie do odkręcenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach