jdmboar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2014 Witam Zakupilem na aukcji akwarium i chcialbym uslyszec wasza opinie na podstawie 2 zdjec, Interesuje mnie w jakim stanie dojrzewania sa skaly. Wiem ze 2 zdjecia slabej jakosci malo ujaawnia ale zalezy mi na prostym podsumowaniu. Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2014 Hejka nie jestem jakimś tam specem i nie chce się wymądrzać lecz pomóc, jak coś pokręciłam to przepraszam. Glony wapienne na tylnej szybie świadczą o tym, że baniaczek ileś już tam się kręci, może nawet z cztery miechy, może więcej może mniej. (A może osoba od której kupiłeś to akwa, też od kogoś je kupiła i nie wyczyściła tylnej szyby, a Tobie sprzedała jako akwarium dojrzałe). Skałę można kupić, która ma już glon wapienny, glony nitkowate występują przeważnie na początku dojrzewania akwarium. Piasek w sumie też widać swoje coś tam już przeszedł, w każdym razie nie widać jakby był wsypany pięć dni temu. A tak naprawdę to dlaczego o to pytasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jdmboar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2014 Nie jestem jeszcze za bardzo obeznany w akwariami morskimi i zastanawialem sie co z nim zrobic. czy wywalic wszystko i zaczac wszysko od poczatku czy poczekac az cos sie zacznie w nim kreowac. wiec na razie poczekam na rezultaty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mlody 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2014 Proponuje nic nie wywalac. Jak koleżanka wyżej też nie jestem specem. Jakie masz tam światło? Kup sobie na próbę coś z ekipy czyszczacej tzn jakieś ślimaki, małe kraby pustelniki. Nie są one drogie. Zaczną troszkę porządku robić w akwa. Z góralami czy innym życiem wstrzymają się jeszcze. Fajnie by pewnie było zrobić jakieś testy wody, ale mi i tak to nic nie powie bo ją nigdy U siebie testów nie robiłem. Sprawdzam tylko zasilenie przy podawanie i tak się kręci moja słoneczną. Tak więc wg mnie coco jumbo i do przodu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach