egzepoznan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Luty 2014 Witam wszystkich Na tą chwilę z morszczyzną mam tyle wspólnego , że kosteczka 27L sobie chodzi najprostszy system , ale trafił mi się w gratisie baniaczek 90 x 30 x 30 full opti 10 mm szkło i chce go wykorzystać ( oczywiście wszyscy twierdzą że się nie nadaje nic z tego nie będzie zakładaj duże a nie się będziesz bawił w takiego jamnika ) . Ogólne założenie jest takie : - wykorzystać ten baniak - dołożyć z tyłu panel filtracyjny o wymiarach 90 x 20 x 30 , padnie pytanie dlaczego nie sump ? nie mam miejsca na sumpa ale mam 53 cm szerokości blatu szafki - pudełko przelewowe będzie - oświetlenie jest FlexiM 2 x 39 W ( Sylvania Coral + Marine ) - cylkulatory mam dwa nowe JVP 101 i 102 - odpieniacz ma być Tunze 9004 - pompa NJ 1700 - skała z istniejącej kostki ok 5 kg + suchej około 10 kg Proszę o ewentualne uwagi w projekcie panelu ( super szkic ) , z góry zaznaczam żeby się nie wypowiadały osoby dla nabijania postów Na koniec dodam , że na 2 super hiper forach nie uzyskałem żadnej pomocy czy wskazówek A co do ułożenia skały : sucha będzie klejona ma powstać coś w stylu schodzącej rafy w dół od prawej do lewej strony z jakimś wymyślnym przejściem ( zakładam około 4-5 godzinną zabawę ze skałą zanim zacznę ją kleić ) Z góry dziękuję za rzeczowe wypowiedzi jak i uwagi Fotka baniaka : Szkic panelu : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwagier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2014 Przede wszystkim wydaje mi sie ze za mocna obiegowka. 1700l na te akwarium to bardzo duzo. Chyba ze zastapisznia cyrkulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
egzepoznan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2014 Pierwsza opcja była 1000 ale przecież 1700 ma regulację przepływu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach