zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Styczeń 2009 Witam. Mam pytnianie Czy jesli nie uzywamy tej metody to czy mozna dodawac preparaty od zeo ? Jesli dodajemy ZEObac to czy jako pożywke mozna dodawac ZEOfood i ZEOstart2 i czy dawki stosowac jak w metodzie z kamieniami? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Styczeń 2009 Z informacji które posiadam wynika iż sporo osób w ostatnich miesiacach zainteresowało sie produktai KZ bez zmiany systemu na ZEOvit, sam stosuje ZEObac jako bakterie i ZEOstart2 jako eliminator fosforanow i azotanow, nie podaję przy tym zadnej pozywki typu Bioptim. Taki sam zesaw stosuje z powodzeniem kilku moich znajomych. Dawki sa bardzo zblizone do tych z opakowań. Dostałem informacje iż w przypadku walki z glonami pomogło zwiekszenie dawki ZEObac do 3kropel na 100l wody przez podawanej przez tydzien. Wiec odpowiedz brzmi: Tak można stosować ZEObac, ZEOfood oraz ZEOstar nie prowadząc zbiornika metodą ZEOvit. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Styczeń 2009 dziekuje yoka , jesli chodzi o glony i ZEObac to da sie to zauwazyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chimba 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Styczeń 2009 ja wystartowalem z nowym akwarium na zeovicie i nie mam ani grama glonow a szyby czyszcze raz w tygodniu doslownie nic nie rosnie az w szoku jestem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2009 Co jeszcze mozna dodawać z produktów KZ do zbiornika nie prowadzonego na zeovicie? jaki polecacie pokarm dla korali? Wg opisów, wszystkie preparaty są wspaniałe, ale na wszystkie na raz mnie nie stać, a chętnie coś bym "dorzucił" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2009 Aminokwasy,Kaliumiodid-fluor concentrate,Sponge power. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2009 Ja osobiscie polecam jeszcze Coral Vitalizer i Xtra. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2009 po dwóch tygodniach dozowania ZEOfood`u i ZEOstart2 mam problemy z cyjano , czy ktoś się spotkał z podobnymi objawami , czy przyczyna leży gdzieś indziej ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2009 Odstaw zefood , i zredukuj zeostart o 50 % , do czasu az nalot nie zniknie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Luty 2009 Spróbuje , zastanawiam sie jeszcze nad pracą odpieniacza . Mam H&S 150F 2001 przy 200 litrowym akwarium, może ograniczyć jego prace? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2009 No i dodam KZ Coral Snow - woda klarowniejsza, mniej glonow na szybach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach