Skocz do zawartości
JerzyB.

Odpieniasz DD

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Minęło już dwa lata ,jak chciałem wystartować , ze słonowodnym. I właśnie w tedy z skleiłem taki odpieniacz na wtrysku Becketta.Kierowałem się głównie projektem. Jana F. Do dziś jeszcze nie wystartowałem ,, głównie z powodu ciągłej delegacji. Lecz gdy jestem w domu ,dolewam ubytek odparowanej wody w sumpie,i załączam pompę, by sprawdzić jej prasę. Odpieniacz jest na przerobionej pompie Grundfosa UPS 25-60 , pobiera 70W , wtrysk 1800 l powietrza , a jak pieni?. Tak jak na filmach z pracy KZ, i właśnie dlatego będę za tego typu odpieniaczami. Jak się dostosuje odpowiednią pompę , to jest cisza, i jeszcze jedno pompa nie oddaje ciepła do wody. Teraz widząc KZ mój odpieniacz wyglądał by inaczej , lecz na pewno nie stał by w sumpie.

Czy, aby na pewno mam rację ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze odpieniacze na wtryskach wroca na stale do akwarystyki choc np. a hameryce sa na porzadku dziennym tylko europa sie na nie wypiela bo zachcialo sie nam bardziek kompaktowych mniejszych przyjemniejszych w eksploatacji glownie chodzi o czyszczenie

A teraz powoli wraca i mysle ze niedlugo beda dosc czesto spotykane

Raczej nie beda to DD ale podobne w budowie KZ ktore wlasnie zdobywaja coraz wiecej zwolennikow i wypieraja markowe odpieniacze zastepujac je z sukcesem

Tak samo podejrzewam bedzie sie miala sprawa z reaktorami ktore powroca do naszych zbiornikow

Tu przykladowy link prowadzonego zbiornika na odpieniaczu DD reaktorze i mixerze http://reefbum.com/index.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi