miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2009 witam Jaką amplitudę maksymalnie można osiągnąć w zbiorniku 80-100 cm? ile trzeba zrobić wyższe akwa od poziomu wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2009 CZESC Do akwa 100 cm to chyba nano wavebox. To jak mocno będzie falować woda zależy również od szerokości i wysokości myślę ze nie więcej niz 5 cm. u mnie to zaledwie 1cm przy poziomie wody 60 cm, jeśli obniżę poziom wody do 55 to fala robi sie większa jakieś 2,5- 3 cm i to juz jest prawdziwy sztorm!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2009 dzięki za info. Planuje baniak 80x60x60 i chodzi mi o bezpieczny poziom wody pod nano waweboxa . Myśle ze 6cm będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2009 Też tak myślę ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Styczeń 2009 Nie mozna powiedziec konkretnie ile bedzie bujalo teoria tyle a praktyka tyle Wszystko zalezne od ustawienia skaly i innych przeszkod w baniaku Ten sam wavebox bedzie u kazdego dzialal inaczej Ja swojego rozbujalem na max okolo 5 cm ale w srodku baniak bylo bardzo skromnie ze skala czy tez innymi przeszkodami Te 6 cm zapasu bedzie wystarczajace Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach