Skocz do zawartości
troterek

OR 2500 czy NEW JET 3000

Rekomendowane odpowiedzi

jestem właśnie na etapie zakupu pompy obiegowej chciałem się dowiedzieć którą pompę polecacie ,

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie polecam żadnej z nich

NJ 3000 miałem 3 sztuki wszystkie po pół roku zaczynały wyć , nawet na podnoszeniu 45cm . Za to model 1700 męczę już 3 lata i działa jak nowy.

OR 2500 też nic dobrego jak możesz zmień na OR 3500 - w relacji jakość do ceny wypad dobrze, no z wyjątkiem tego ile prądu żre, ale poza tym to prawdziwy kałasznikow naprawdę wytrzymałe urządzenie choć buczy.

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bardzo dziękuję za odpowiedż, napewno skorzystam z dobrej rady kolegi, ale jeszcze zastanawiam się nad AquaBee Up 3000, może jeszcze jakieś opinie na temat tej pompy

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od dwóch lat używam aquabee 3000 i jestem zadowolony:) W porównaniu do delteca 4745 jest trochę głośniejsza, ale jak traktor nie chodzi:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

new jet 3000 są bardzo ciche, pracują na moim zbiorniku 2 szt ponad 1 rok bez problemu :good:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja również nie mam zastrzeżeń do aquabee 3000, teraz zmieniłem na cichszą, ale pracowała ok. 2 lat bez zbędnych atrakcji. Teraz by mi pasowało dać ją na tył za skałą, wie ktoś może czy dostanę do tej pompy przyssawki? Te po 2 latach straciły przyczepność, a nie chcę myśleć, co by się stało w razie odklejenia z piachem.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam wszystkich mam podobny problem tylko ze ja potrzebuje cicha pompe do sypialni tylko w przyzwoitej cenie do zbiornika 450l sump 200l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od września 2008 pracuje u mnie NEW-JET NJ 3000 i nie mam zatrzeżen co do kultury pracy tej pompy .

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam NJ 3000 i jest super ,chodzi 2 lata ma większą wydajność niż OR 2500 i jest o wiele cichsza u mnie niesłyszalna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi