FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2013 Marek132 w pierwszym poście napisałeś. Że masz odgazowana skałę do ożywienia. Rozumiem , że jest to żywa skała tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2013 Dobrze @FoxRacing zauważył !!! Skała może być sucha do ożywienia, odgazowana żywa skała to ta którą kupujemy w sklepie co kręciła już się w baniaku od jakiegoś czasu, bądź z frachtu. @Marek132 jeśli zdecydujesz się szczotką potraktować swoją skałę, to polecam to zrobić w rękawiczkach!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Grudzień 2013 Dobrze @FoxRacing zauważył !!! Skała może być sucha do ożywienia, odgazowana żywa skała to ta którą kupujemy w sklepie co kręciła już się w baniaku od jakiegoś czasu, bądź z frachtu. @Marek132 jeśli zdecydujesz się szczotką potraktować swoją skałę, to polecam to zrobić w rękawiczkach!!! To ja mam wtedy suchą skałę, która ożywiam. Co do rękawiczek to zastosuję się do zaleceń Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 (edytowane) 13.12.13 - oczyszczenie skałek z glonów Skałki w akwarium zostały wyczyszczone. Ogólnie wygląda to dużo lepiej Zamierzam dodać do zbiornika kilka szczepek miękasów. Powiedzicie mi proszę jak to się przyczepia do skały jak jest bez niej np jak przyczepić grzybki do skały jak nie mają skałki na której rosły. Igłą lekarską czy jakimś klejem? Edytowane 13 Grudzień 2013 przez Marek132 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 igła insulinówka lub jakaś inna mała, a klej jak masz kawałek suchej skałki, najlepszy to super glue, kropelka itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 Spoko, to kupie super glue i przykleję do małej skałki. Tego kleju to nie trzeba jakoś płukać po sklejeniu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 nie, nie trzeba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 ok, dzięki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 Nie bardzo chcą sie trzymac na klej,lepiej igłami i nie insulinowki tylko grube 0,8mm bo cienizny w skałe wbic nie idzie,tylko sie wygina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 kładziesz miekasa na papierze toaletowym czy ręczniku, pozwalasz mu wypuścić jak najwięcej wody. W międzyczasie na skałkę kapiesz kleju i kładziesz na nim miekasa. Oblewasz delikatnie wodą. Odstawiasz na chwilę. Potem do` wody. U mnie się zawsze klei:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 działa potwierdzam - zastosowałem te metode nie dalej jak 2 tygodnie temu, nawet skutecznie za namową Dominika właśnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
docik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Grudzień 2013 Marek132 jak już wszystko skończysz to czekam na fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Grudzień 2013 Dobrze, planuję jutro wszystko skończyć to wrzucę fotki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Grudzień 2013 (edytowane) Zgodnie z obietnicą wrzucam aktualne fotki: Do wyczyszczenia z glonów została mi jedna skała komin oraz boczna ścianka ale według mnie wygląda to lepiej, a Wy co sądzicie? Przy okazji ułożyłem skałki w taki sposób, aby było więcej miejsca z przodu zbiornika. A tutaj zdjęcia moich mocowań szczepek miękasów Jutro kupię klej do mocowania skałek za sobą na razie małe skałki są zamocowane na igły. Grzybki bez skałek zamocowałem na klej - super glue. Tego stwora też przykleiłem na super glue ale ciągle się odkleja. Spróbuję jutro go przykleić na "plastelinę". Obsada powiększyła się o Salariasa i dodatkową babkę. Salarias ma się świetnie, je glony oraz od czasu gania inne ryby, ogólnie mały z niego terrorysta. Wszelkie sugestie, opinie oraz krytyka mile widziane Edytowane 15 Grudzień 2013 przez Marek132 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Grudzień 2013 17.12.13 Aktualne parametry PO4 - mniej niż 0,03 NO3 - niewykrywalne KH/Alk - 9,3 CA - 400 MG - 1350 Testy Salifert Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Grudzień 2013 Nie myślałeś żeby trochę od bawić wodę? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marek132 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Grudzień 2013 W jaki sposób? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Grudzień 2013 Węgiel aktywowany (aktywny) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach