Skocz do zawartości
Harari

lampa powieszana z regulowaną wysokością

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę o wszelkie podpowiedzi, siedzę od kilku godzin w Internecie i szlak mnie zaczyna trafiać. Założenie jest następujące:

Lampa DIY T5 - konstrukcja banalnie prosta z NIBCO leży sklejona, pozostał problem podwieszenia jej nad sumpem do sufitu / ściany / jakkolwiek byle było to ruchome (przypominam iż sump mam w piwnicy)

Proszę o wszelkie sugestie.

Chętnie zrobił bym to np. na wielokrążkach ale nie wiem jakie i jak spętać sznurkami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam na sprzedaż takie zawiesia.

//www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130471.jpg

://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130472.jpg

//www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130475.jpg

://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130476.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam na sprzedaż takie zawiesia.

//www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130471.jpg

://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130472.jpg

//www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130475.jpg

://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130476.jpg

Jerzy OK tylko nie za bardzo rozumiem gdzie ta regulacja ?? Mnie nie chodzi o podniesienie lampy raz na rok do oczyszczenia jej, chodzi mi o taki patent który pozwoli mi bez problemu np. pociągając za jedną linkę podnosić ją kiedy mam taką potrzebę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wykonanie zawieszenia lampy na dwoch zawiasach i podnoszenie jej jak np. oslony na klawisze w pianinie ?

Uciazliwe moze byc tylko swiecenie lampy w oczy , ale to chyba najprostrze rozwiazanie i napewno stabilniejsze od jakis linek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Robert a może po prostu suszarka do bielizny za 20zł z marketu z podciąganymi na sznorkach prętami, one mają sporą wytrzymałość (kilkadziesiąt kilo) a przecież na estetyce ci nie zależy.

pozdrawiam

Łukasz

P.S.

zebra czeka odezwij się na gg.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Łukasz z tą suszarką to chyba strzał w dziesiątkę, jutro jadę do jakiegoś marketu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko zabezpiecz się przed ew. przetarciem sznurka bo przy sporym obciążeniu potrafi to trzasnąć a wylądowanie lampy w akwa nie byłoby zbyt przyjemne.

Tak samo jeśli będziesz korzystał z tej "poprzeczki" do wieszania bielizny to zobacz jak ma rozwiązane mocowania przy sznurku - ja mam takie plastikowe i niestety potrafią pęknąć przy większym obciążeniu (chyba, że będziesz korzystał tylko z samych "kółek" i sznurków ale wtedy to może lepiej po prostu kupić pojedyńcze kółka niż całą suszarkę).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie mocowanie (do lampy AM Ocean Light) i nie polecałbym tego przy założeniu, że będziesz chciał często podnosić/opuszczać lampę.

Samo mocowanie jako takie jest bardzo fajne - ale wg mnie nie nadaje się do tego co chce osiągnąć Harari

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam takie mocowanie (do lampy AM Ocean Light) i nie polecałbym tego przy założeniu, że będziesz chciał często podnosić/opuszczać lampę.

Samo mocowanie jako takie jest bardzo fajne - ale wg mnie nie nadaje się do tego co chce osiągnąć Harari

lampy ATI tez maja te mocowania i ja sobie chwale podnosze sobie lampe kiedy tylko cos w akwa trzeba zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi