Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Styczeń 2009 Proszę o wszelkie podpowiedzi, siedzę od kilku godzin w Internecie i szlak mnie zaczyna trafiać. Założenie jest następujące: Lampa DIY T5 - konstrukcja banalnie prosta z NIBCO leży sklejona, pozostał problem podwieszenia jej nad sumpem do sufitu / ściany / jakkolwiek byle było to ruchome (przypominam iż sump mam w piwnicy) Proszę o wszelkie sugestie. Chętnie zrobił bym to np. na wielokrążkach ale nie wiem jakie i jak spętać sznurkami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 Witam Mam na sprzedaż takie zawiesia. //www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130471.jpg ://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130472.jpg //www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130475.jpg ://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130476.jpg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 Witam Mam na sprzedaż takie zawiesia. //www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130471.jpg ://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130472.jpg //www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130475.jpg ://www.nano-reef.pl/datas/users/113-p1130476.jpg Jerzy OK tylko nie za bardzo rozumiem gdzie ta regulacja ?? Mnie nie chodzi o podniesienie lampy raz na rok do oczyszczenia jej, chodzi mi o taki patent który pozwoli mi bez problemu np. pociągając za jedną linkę podnosić ją kiedy mam taką potrzebę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 a wykonanie zawieszenia lampy na dwoch zawiasach i podnoszenie jej jak np. oslony na klawisze w pianinie ? Uciazliwe moze byc tylko swiecenie lampy w oczy , ale to chyba najprostrze rozwiazanie i napewno stabilniejsze od jakis linek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/stalowa-linka-podwieszenia-lampy-1szt1m-p-3297.html masz pelna regulacje i cena nie jest zla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LUK4344 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 Robert a może po prostu suszarka do bielizny za 20zł z marketu z podciąganymi na sznorkach prętami, one mają sporą wytrzymałość (kilkadziesiąt kilo) a przecież na estetyce ci nie zależy. pozdrawiam Łukasz P.S. zebra czeka odezwij się na gg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Styczeń 2009 Łukasz z tą suszarką to chyba strzał w dziesiątkę, jutro jadę do jakiegoś marketu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Tylko zabezpiecz się przed ew. przetarciem sznurka bo przy sporym obciążeniu potrafi to trzasnąć a wylądowanie lampy w akwa nie byłoby zbyt przyjemne. Tak samo jeśli będziesz korzystał z tej "poprzeczki" do wieszania bielizny to zobacz jak ma rozwiązane mocowania przy sznurku - ja mam takie plastikowe i niestety potrafią pęknąć przy większym obciążeniu (chyba, że będziesz korzystał tylko z samych "kółek" i sznurków ale wtedy to może lepiej po prostu kupić pojedyńcze kółka niż całą suszarkę). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 http://www.roslinyakwariowe.pl/sklep/stalowa-linka-podwieszenia-lampy-1szt1m-p-3297.html masz pelna regulacje i cena nie jest zla Mam takie mocowanie (do lampy AM Ocean Light) i nie polecałbym tego przy założeniu, że będziesz chciał często podnosić/opuszczać lampę. Samo mocowanie jako takie jest bardzo fajne - ale wg mnie nie nadaje się do tego co chce osiągnąć Harari Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Styczeń 2009 Mam takie mocowanie (do lampy AM Ocean Light) i nie polecałbym tego przy założeniu, że będziesz chciał często podnosić/opuszczać lampę. Samo mocowanie jako takie jest bardzo fajne - ale wg mnie nie nadaje się do tego co chce osiągnąć Harari lampy ATI tez maja te mocowania i ja sobie chwale podnosze sobie lampe kiedy tylko cos w akwa trzeba zrobic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach