Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2008 Proszę napiszcie gdzie znajduje się w Waszych sumpach węgiel, czy jest to skarpeta czy korzystacie z filtrów fluidyzacyjnych / innych ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2008 Ja trzymam w środku filtra do zeowitu, ale wcześniej pływał sobie luzem w sumpie w woreczku AM. Tyle, że przepływu wody wtedy w sumpie dużego nie miałem, podobno węgiel powinien być trzymany w mniejszym przepływie. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2008 najlepszym rozwiazaniem bedzie oddzielny filterek , wtedy mozemy precyzyjnie regulowac przepływ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Grudzień 2008 Do tej pory właśnie w oddzielnym filterku Rafika zasilanym pompą 1200L/h ładnie pływa w złożu fluidyzacyjnym mój węgiel, ale zacząłem się zastanawiać czy aby jest to dobre rozwiązanie stąd prośba o Wasze wypowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2009 Ja ze swojego FR509 wyciagnolem gabki zasypalem weglem, podlaczylem pompe 1000l/h i smiga pieknie az milo patrzec jak woda obmywa kazde ziarnko wegla aktywnego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach