Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2009 Świetny pomysł wszystko przemyślane w 100% po prostu cały thcskiba:good: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2009 Koniki sa niesamowite:good: sa 3 ? czy jeden na 3fototkach?,wprowadzają niezłą magie do baniaczka ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Dany 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2009 A dla mnie największe wrażenie zrobiło zdjecie Rafała, myślałem że jako wynalazca-konstruktor chodzi w okularach, jest super szczupły i ma wąsik A tutaj mamy na fotce mega groźnego faceta, któremu pewnie większość ludzi ustępuje drogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2009 @Balon tak konikow jest az 3 sztuki @Dany jak widzisz odbiegam od normy Monika narazie nie ma co tam jeszcze ogladac troszke trzeba poczekac fotka robiona przy samej aktynice Dzis skonczylem wkoncu odpieniacz praktycznie caly system jest skonczony choc jeszcze jedno chodzi mi po glowie mam zamiar wstawic mechanizm ktory podczas karmienia odpusci cyrkulacje na minimum bo mimo ze pompa jest stosunkowo niewielka to i tak niezle dmucha co moze potwierdzic Robert jak grzebal w baniaku malutkimi raczkami A no i musze jeszcze dorobic kolektor sciekowy do odpieniacza :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2009 No Robert to ma malutkie rączki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2009 Świetna ta rafka, piękny przykład fajnego i słusznego podejście do budowy akwarium morskiego. Wszystko wymyślone i skonstruowane pod konkretny pomysł. To już nie jest kopiowanie działających systemów, akurat dobre dla początkujących. To już jest ta wyższa szkoła, własna kompozycja sprzętowa pod konkretny setup. Z ciekawością będę śledził rozwój tego akwarium. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebciu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2009 Oj... jakbyście zobaczyli te wszystkie "patenty" tam zastosowane - facet ma łeb jak co najmniej "Biedronka" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Luty 2009 Pare nowych fotek niestety fotki nie oddaja tych kolorow ktore sa w naturze fotograf ze mnie do bani Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Luty 2009 i super lokatorzy przybywają co raz liczniej zaraz zapełnisz cały baniaczek Rafał, napisz proszę czy same podmianki Ci wystarczają? czy też coś dodatkowo dozujesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Luty 2009 wow gratuluję fajnych koralowców, fajnie to ci wszystko idzie, jak mi się te małże podobają. No i to akwarium fajne te patenty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Monika narazie wystarczaja same podmiany wody robie 5% podmianki raz na tydzien Ale powoli bede lal produkty Aquarium system Reef Evolution Reef Tonic sa to produkty stabilizujace pH, kH i Ca Uzywalem ich juz wczesniej wiec mysle ze i teraz bede z nich korzystal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nika 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 o.k., tak podpytuję o dodatki, bo wszyscy coś dolewają a u mnie wg. oka i testów podmianki są wystarczające. i tak się martwię, że ja nic nie dolewam . a jeszcze podrążę, planujesz dolewanie bo parametry są niestabilne? czy przy zwiększeniu obsady wzrosło zapotrzebowanie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Luty 2009 Monika jak narazie same podmiany starczaja Ale jak tak dalej bede dokladal to na wszelki wypadek wole miec cos pod reka A tu fotki czegos nie wiem co to ale lazilo sobie po szybie wielkosc okolo 5-6mm Dziwnie wyglada moze ktos wie co to za paskuda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2009 Fotki nowych mieszkancow baniaczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2009 Ale dopadly mnie tez plagi Jeden z blasto zaczal tracic tkanke Po konsulatcji z Andrzejem odessalem te widoczne plamki najprawdopodobniej slimaki Musze teraz pare razy dziennie sie przygladac i jakos wytepic te dziadostwo Pozostale maja sie dobrze i nie widac aby mialy jakiegos pasozyta Z dobrych wiadomosci wlasnie zielona Ricordea sie podzielila i nastepna pomaranczowa zrobi to lada dzien Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2009 Pieknie, piekne, tez poluje na Ricordea Florida ale ... dorgie sa niemilosiernie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2009 No Rafale życia przybywa, można prosić fotkę całości? Zostawiasz szczepki riko, czy może chcesz odsprzedać? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Marzec 2009 Fotka calosci taka sobie Narazie wiecej nie dokladam zadnego zycia Powody dwa : Raz tak jak wczesniej pisalem dorobilem sie niechcianych stworzen jak slimaki na blasto i dodatkowo z ostatnia szczepka dostalem bonus w postaci wirkow Calosc odessana ale narazie bacznie obserwuje czy jeszcze cos nie wylezie Drugi powod zastanawiam sie nad sprzedaza calosci wlasnie ruszylem z drugim duzym baniakiem i w miejscu gdzie teraz stoi nano ma stanac docelowy zbiornik wiec jesli znajdzie sie powazny kupiec na calosc moge to rozwazyc Jutro zmiana barwy oswietlenia zobaczymy jak bedzie swiecic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach