Skocz do zawartości
marti701

Problemik z koralem :(

Rekomendowane odpowiedzi

Oczywiście , że dawki trzeba dostosowac do własnych potrzeb , o tym na dole w Zeoguide też jest napisane :( ale o dostosowaniu zmian w przepływie we wstępnej fazie wprowadzania zeo nie ma nic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po ponad dwóch tygodniach podawania K-balance strong, potas ma juz 380-390 i korale całkieminaczej wyglądaja nie jest stak superr ze wszystkimi koralami ale jest duzo lepiej niz było ja potas miałem 220-250 . Korale nabieraja koloru i co najważniejsze nie rozpadaja sie co mnie starsznie cieszy, bo naprawde miałem juz doła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was koledzy.A ja mam problem z tymi je.... pasożytami kompie korale co tydzień w płynie jugola i lewamisolu i na razie nic nie lepiej cały czas się rodzą jeb...ku.... nie wiem co dalej z ty ku....zrobić

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam was koledzy.A ja mam problem z tymi je.... pasożytami kompie korale co tydzień w płynie jugola i lewamisolu i na razie nic nie lepiej cały czas się rodzą jeb...ku.... nie wiem co dalej z ty ku....zrobić

Mozliwe ,ze sa jeszcze na koralach jakies formy przetwalnikowe tego czegoś i kuracja musi trwac kilka dni lub tygodni, zapewne receptura tego preparatu jest sprawdzona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

HEJ koledzy . Nie pisalem dawno ponieważ zrobiłem kwaratanne w głównym zbiorniku na 9 tyg . Już minął 6 tydzień i mam na dzieje ze pasożyty zginą. Zbiornik jest pusty nie mam ani jednego korala . Powoli się szykuje do wprowadzenia nowych korali więc mam wielką nadzieje ze pasożyty już zgineły .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.Wiec koledzy wprowadzilem nowe korale i po 2 dniach zobaczylem te same obiawy u korali,czyli sa nadal pasozyty wkuzylem sie na maxa i postanowilem ZRESTARTOWAC zbiornik od nowa wlasnie nalewam osmozy do glownego baniaka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi