ragoo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2013 (edytowane) Witam, Jestem na etapie budowania lampy 196 W w oparciu o 6 modułów (3xAQL Z3D i 3XAQLN3D). Wpadł mi w ręce zasilacz jak na zdjęciu. I pytanko czy się nada? Wydaje mi się że tak, tylko nie wiem co zrobić z tymi trzema wyjściami. Wykorzystać jedno, a pozostałe dwa olać? Edytowane 26 Lipiec 2013 przez ragoo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2013 Nada się znakomicie - zresztą nie jest to wcale zły zasilacz. Z kablami możesz zrobić jak piszesz. ale ja bym nie obcinał - podepnij po 2 moduły do każdego wyjścia i już. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ragoo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Lipiec 2013 Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2013 Leszku a czym zasilę dwa modłuły od ciebie ze strony?http://aqualed.pl/product.php?id_product=23 chcę kupić takie dwa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kak-tus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2014 Dołączę się do tematu aby nie zakładać nowego: Chce sobie złożyć lampę LED na diodach XP-E RB i XP-G CoolWhite. Planuje 8 modułów po 6 led RB i 4 moduły po 6 led CW. Drivery dla RB mają być wysterowane na 900mA a dla CW 1300mA. I teraz dobór zasilacza jak dobrze liczę to nie ogarnę tego wszystkiego jednym zasilaczem. Więc zakładam, że każdy z kolorów zasilę osobnym zasilaczem bo : Z wzoru wynika dla RB 8x900+50% (na zasilacz impulsowy i jego charakterystykę) = w zaokrągleniu 11A A dla CW 4x1300+20%(wiatraki i sterownik)+50% (na zasilacz impulsowy i jego charakterystykę) = w zaokrągleniu 10A Więc potrzebuje dwóch zasilaczy 11~12A lub jednego około 22A? Czy dobrze rozumuję? Jak nie to proszę o wyprowadzenie z błędu . Czy w takim razie 2 takie zasilacze będą dobre? http://allegro.pl/s-350-24-zasilacz-impulsowy-350w-24v-14-5a-fvat-i4048506768.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach