220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Lipiec 2013 Zobaczylem tylko jedno ...... Wczoraj byl jakis dziwny w sensie kilka polipow osypalo sie .... tzn rozpadlo .... a dzis zdjolem jezowca .... dziury jak po bombardowaniu ..... co to moze byc .... tak mi zjesc ... czy to choroba !??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2013 możesz miec jakiegoś kraba dzikusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Lipiec 2013 wywalilem 3 takie rózowe z czarnymi koncowkami szczypiec to byly 3 ale mozliwe ze cos sie uchowalo .... kurde jak go teraz zlapac...... ~!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2013 pułapka na noc i czekać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2013 pomysl na pułapke i umieszczenie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregior 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2013 Wysoka szklanka oparta pod skosem o skale gdzie przesiaduje i jakieś mięsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Lipiec 2013 (edytowane) jest wiele metod ,a butelkę albo kup sobie taką http://sklep.aquamedic.pl/trap-pest-pulapka-na-kraby.html fajna sprawa Edytowane 24 Lipiec 2013 przez juwewaldi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Sierpień 2013 (edytowane) efekt polowania ..... nic nie zlapano koralowiec wiecej nie zostal nadgryziony nic nie znika .... wie wiadomo dlaczego ale zostal obgryziony wszystko sie zabliznia i odrasta .... wiec ok ... obgryziony koralowiec sprawa zamknieta, sprawca nieznay .......! Edytowane 4 Sierpień 2013 przez 220L_70L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ssj44 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Sierpień 2013 Mam podobna sytuację i sprawcy nie wykryłem wiem że coś mi odłamało twardziela co miał szkielet o przekroju jakies 4mm/12mm i przetransportowało na tył akwarium za skały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
220L_70L 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Sierpień 2013 (edytowane) Powrót do posta ... znaleziono sprawce ... na gorącym uczynku ... a jest to ... Rozgwiazda z gatunku ASTERINA !!!! Są różne poglady że jest pożyteczna a inni mówią szkodnik, aż gdzieś natrafilem na artykul iż może być łagona i gdy skończy sie jej ulubiony pokarm lub jest jego brak to zmienia żywiciela żeby przetrwać. Sprawdzilem wszystkowiedzący internet i natrafiłem na informacje które potwierdziły moje podejżenia. Wiec sprawdziłem w internecie i natrafiłem na posta na nanoreef.com i tam własnie znalazłem odpowiedz. W moim przypadku upodobala sobie koralowca i go pożerala ... Detektwy wielkie OkO unieszkodliwił sprawce ! Edytowane 26 Sierpień 2013 przez 220L_70L Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach